Kyla

Nu har det varit rikigt kallt här i Invercargill ett par dagar. Och jag har varit utan element dessutom, dock är det tillbaka nu. Har precis gjort mig redo för att sova. Byxor instoppade i strumporna med tjocka stickade sockar ovanpå, t-shirt instoppad i byxorna med tjocktröja ovanpå och mössa och luva på huvudet. Dessutom tre täcken och en filt, får se hur det går. Dagen bjöd på drop in gym för ungarna och sen gymmer med Theresa på kvällen, bland annat med en riktigt lång bastu vilket var nice. Ungarna börjar bli sjuka igen, troligtvis på grund av kylan. Satt precis med Aiden på soffan i en kvart och han har fått feber så det blir troligtvis en dag hemma i huset imorgon.

Helg igen

Är numera helt förvirrad på grund av lediga dagar vid påsk och en ledig dag mitt i veckan, känns inte som helg. Spenderade i alla fall lördagen med Theresa, eller började med att åka och kolla på små fem och sexåringar som spelade rugby, otroligt sött. Mötte sedan upp Theresa och åkte och koölade på QP herrar när de spelade match, blev vinst med 2-1. Vi tog sedan en tidig middag på Bombay palace och åkte sedan och umgicks med folk i klubben, kollade på film och kom hem tidigt för att sova. Söndagen började med en joggingtur och sedan en stor frukost med Theresa. Åkte sedan och köpte en ny kamera eftersom min är trasig och passade på att köpa ett par billiga skor som möjligtvis motstår regn lite bättre än vad converse gör. Om inte så kostade de ca 105 kr så ingen stor skada skedd. Theresa lämnade mig nyss och nu ska jag snart iväg och umgås med folk från fotbollen. Köpte lite roliga grejer för barnen på the warehouse idag också, vattenfärger och klistermärken och sånt.

Match

Idag hade vi match igen, förlorade tyvärr med 5-2 och spelade ganska så katastrofalt. Lyckades göra ett assist och blev uppflyttad till striker och gjorde ett mål men annars gick det inte så bra. Umgicks med laget efter matchen och kollade sedan på film med lite folk från klubben. Aiden och Morgan skypade med mamma och pappa imorse vilket var kul och de var så söta så.

Varför är det så kul att stoppa in ärtor i näsan?

Igår kväll när jag kom hem från träningen  hade Aiden stoppat in en ärta i näsan och den var så långt in att den inte gick att få ut. Ellen åkte med honom till sjukhuset men de kunde inte heller få ut den så han fick åka hem för att sova och se om den kom ut av sig själv om han nös eller så. Den var fortfarande inte ute imorse så de åkte tillbaka till sjukhuset och till slut fick de ut den efter att Aiden blivit nedsövd. Jag och Morgan åkte till Mainly music och han tyckte det var jättekonstigt att vara där utan Aiden. Vi fick skjuts av Adelina eftersom vår bil var med Aiden vid sjukhuset. På vägen tillbaka åkte vi genom biltvätten vilket Morgan älskade. Efter deras tupplur städade jag deras rum och sedan var det dags att laga middag. Efter jobbet gick jag till gymmet och blev medlem eftersom jag inte glömt plånboken den här gången. Så fick mig ett träningspass och nu är även den här dagen över.

Underbara lediga dag

Gårdagen drog förbi snabbt med playcenter, simning och baskettittande med några från klubben. Idag var det anzac day vilket betydde ledig dag mitt i veckan. Började tidigt med att följa cl liveuppdateringen men det var ju inte så intressant så tog en joggingtur. Sarah som är en au pair i Te Anau skulle komma men hon liftade så hade ingen aning om när. Åkte ut till Adelina, plockade upp henne och köpte med oss massa gott till stranden för en picknick. När Sarah kom till Invercargill plockade vi upp henne, åkte ut till stranden igen och gick en promenad. På vägen tillbaka till stan stannade vi hos Charlie en stund och sedan in för att kolla andra halvlek av en fotbollsmatch. Skjutsade sedan Sarah till den del av staden det är bäst att lifta om man ska till Te Anau. Åkte ut till Adelina igen, spelade fotboll och rugby med hennes barn och tog en snabb middag där innan jag skyndade tillbaka hem för att bli upplockad för träning eftersom jag lyckats bli medtvingad på herrarnas träning. Så mycket roligare än våra träningar, mer fart och hårdare spel, love it! Nu är det bara duscha och sova för två arbetsdagar kvar den här veckan.

Term 2

Nu börjar term two av det nya zeländska skolåret så idag var det drop in gym igen och barnen hade jättekul. Dock ville Morgan inte leka sista kvarten bara sitta i knät. Han har varit så i typ en månad nu, jättekänslig och vill upp hela tiden. Så den här veckan ska jag skriva ned typ allt och se om det finns något mönster. Eftersom han gråter och vill sitta knät i någon timma varje dag efter de har sovit måste vi ju göra något åt det. Får väl se om det finns något mönster eller om han bara går genom en känslig fas. Efter jobbet gick jag till gymmet med Theresa och eftersom vi väntade på att två cyklar bredvid varandra skulle bli lediga blev vi kvar där i typ 1,5 timma så nu är dagen förbi och det är dags att sova.

Queenstown med barnen

Efter jobbet i fredags packade jag och Ellen in allt i bilen och satte Aiden och Morgan i sina bilstolar. Började köra mot Queenstown och som tur var somnade barnen. Bodde i stuga på campingen i Queenstown så jag delade rum med barnen vilket betydde att jag vaknade några gånger men med öronproppar ordnar det sig. Gick ut och sprang på morgonen och insåg att det är därför man ska bo nere vid sjön då man kan springa plant där, uppifrån campingplatsen måste man springa ned till vattnet vilket betyder att man måste springa upp när man ska tillbaka, jobbigt! På lördagen var vi i Arrowtown på autumn festival. En jättesöt liten stad och hur fint som helst med gula och röda löv på träden och solsken. Det roligaste för Aiden och Morgan var paraden då de fick se massor gamla bilar och annat kul. Idag åkte vi ett gammalt tåg med ånglok, barnen som är tokiga i tåg tyckte det var väldigt spännande. Kom tillbaka till Invercargill på eftermiddagen efter en rolig helg. Skypade med Nina, tog en joggingtur och nu har jag tråkigt.

Långsam dag

Ännu en långsam dag när jag försöker hålla barnen lugna eftersom de är lite sjuka. Gick i alla fall en promenad i vagnen. Eftersom det är torsdag städade jag deras rum och badrum. Det är lite svårt just nu för Morgan är väldigt känslig och klängig så han vill sitta i knät hela tiden och gillar inte när jag lämnar rummet. Efter jobbet gick jag och simmade och imorgon ska jag packa pojkarnas kläder för vi åker till Queenstown efter jobbet.

100

Nu är det 100 dagar sedan jag lämnade Sverige, väldigt lång tid känns det som men ändå har det gått fort. Aiden har problem med astman igen så har inte gjort något speciellt med dem de senaste två dagarna eftersom han blir hostig och får svårare att andas om han anstränger sig. Massa inhalatorspray har de fått i alla fall. Idag följde jag med Theresa till hennes gym efter jobbet eftersom det börjar bli så mörkt och kallt här och vi bara har en fotbollsträning i veckan så jag måste göra något mer. Sen var det pubnight med farmarbetarna också. Inte så många av dem kvar så snart är det bara vi au pairer på pubnight. Hoppas Aiden mår bättre imorgon så vi kan göra något för dagarna blir väldigt långa när man är i huset hela tiden.

Skaffa vänner

Aiden och Morgan har börjat skaffalite vänner. När jag kom hit lekte de mest med varandra, eller inte ens med varandra bara på samma ställe. Men nu har de börjat känna igen andra barn. Speciellt Adelinas minsta, Jacob, som vi har träffat rätt mycket. Ska snart åka ut till Adelina och sa till Aiden och Morgan att Mocky ska till Jacob ikväll, Morgan sa då "My Joco", lite gulligt tyckte jag. Idag var det fint väder och vi var i parken, matade ankorna och gungade. Eftermiddagen spenderades i trädgården. Eftersom det är två veckors uppehåll under skollovet för alla aktiviteter som Mainly music och playcenter får vi hitta på annat att göra.

Tre månader

Nu har tre månader passerat och jag har tre månader kvar här i Invercargill. Trivs väldigt bra men kommer inte förlänga. Mamma och pappa kommer ju så vi kan resa runt! Dessutom räcker ett halvår här, även om fotbollsklubben vill att jag stannar med tanke på att spelare behövs. Igår hade vi första seriematchen, vann med 20-0, tror det var godkänt. Det var ju en match där det gäller att få till en bra målskillnad. Lyckades göra två mål men spelade annars rätt dåligt, svårt att spela med olika personer på innermittfältet hela tiden. Efter matchen kollade jag på herrarnas seriepremiär, vinst med 3-1. På kvällen var det drinkar och mat i klubbhuset, en skillnad mot hemma är att det här finns en bar i klubbrummet. Riktigt trevligt var det i alla fall! Idag har jag mest tagit det lugnt, umgåtts med lite folk och hjälpt till lite med barnen. Kollat på ett avsnitt band of brothers och ska nog sova tidigt.

Roadtrip pa nordon!

Paskhelgens roadtrip borjade fredag morgon. Tog 6.30 –flyget upp till Wellington, bra flyg eftersom det ar direkt, annars maste man flyga via Christchurch. Landade i Wellington och vantade tills Emelies plan fran Auckland kom. Nar hon anlande tog vi bussen in till Wellington och gick runt ett tag. Akte red cable car, lite av en turistattraktion och nagot man ska gora nar man besoker Wellington. Man aker upp pa en kulle och sen gick vi genom en park ner till stan igen. Gick sedan vid waterfront och kollade, gick in pa Te Papa som ar ett museum om Nya Zeeland. Massa att se sa far ta och aka tillbaka. Vi gick bara runt nagon timma och sedan tog vi lunch.

 

 

Efter lunchen akte vi ut till Lower Hutt dar vi skulle hamta upp bilen. Borjade kora och skulle till en mataffar, litade pa Emelies lokalsinne och hamnade pa motorvagen tillbaka till Wellington igen. Tog i all fall en avfart och borjade aka mot Palmerston North dar vi planerade att sova forsta natten. Hittade mataffar pa vagen men eftersom det var langfredagen var allt stangt sa det slutade med att vi akte till en bensinstation, kopte nudlar, chips, godis och kakor sa vi skulle klara forsta natten. Kom till Palmerston North runt 8 och checkade in pa en holiday park, eftersom vi hade campervan sov vi i bilen, mycket mysigt tyckte vi.

 

Vaknade tidigt pa lordagen, tog en joggingtur utmed en fin flod, en bra sak med Nya Zeeland ar att man alltid kan hitta fina stallen att ga och springa pa. Kom tillbaka till bilen och tvingade upp Emelie. Sedan borjade vi kora igen. Lyckades hitta mataffar som var oppen och kopte pa oss massa bra mat. Stannade utanfor Palmerston North pa en rastplats och at frukost. Korde sedan vidare mot Tongariro national park och Taupo. Korde bara igenom nationalparken och stannade pa nagra stallen for att ta bilder och ata lunch. Kom fram till Taupo och hittade en holiday park att sova pa. Visste att nagra andra au parier var dar hela paskhelgen sa gick ut med dem pa kvallen. Gick sedan tillbaka till var campervan och sov gott pa All Season Holiday Park.

 

 

Sondag morgon tog jag en promenad i Taupo, aven detta stalle otroligt fint. At sedan frukost med Emelie innan vi packade in oss i bilen och korde ner till hamnen. Akte pa en segeltur ut pa Lake Taupo. Blaste ratt kallt dar ute men satt med filtar och drack varm choklad sa vi var ratt nojda i alla fall. Tillbaka till bilen korde vi till Rainbow Lodge dar vi skulle stanna var andra natt i Taupo. At lite lunch och gick sedan till en flod dar en varmvattenkalla varmer upp vattnet pa ett stalle. Jatteskont att sitta dar i solen i det varma vattnet. Somnade tidigt den kvallen efter nagra avsnitt Eva & Adam och lite choklad.

 

Mandag morgon, Emelie sov som vanligt sa tog en joggingtur innan frukost. Checkade sedan ut fran lodgen och paborjade var korning kot Waitomo. Stannade vid Craters of the Moon dar vit rok sipprar ut fran marken eftersom omradet ar vulkaniskt eller nagot sadant. Korde sedan vidare mot Waitomo glowworm caves dar vi skulle gora en tretimmars black water rafting, trodde vi, visade sig att Emelie har bokat femtimmars sa vi bokade om och fick nagra timmar extra. Akte till ett vattenfall och kollade lite, at lunch och vilade i bilen. Upptackte vid lunchen att vi saknade en gaffel och en skal, kom fram till att vi maste ha lamnat dem pa Rainbow Lodge och tankte att det var ju dumt av oss. Men insag sedan att aven ett glas, en kopp och en kniv var kvar dar. Plus att ett glas gatt sonder. Men det ar sant som hander. Fick ta pa oss fina vatdrakter och hjalmar och sedan var det dags for raftingen. Man fick varsitt svart gummidack som man anvande att flyta pa i grottorna. Var riktigt coolt, man bade gick och flot fram. Sag massa lysmaskar i taket och bara njot.

 

 

Var plan var att sedan kora till Hamilton bara for att ha nagonstans att sova. Hamilton ar ratt stort sa vi tankte att dar hittar vi sakert en holiday park som har oppet. Dock tyckte guiden att vi skulle aka till ett annat stalle, ca 30 minuter- 1 timma fran Hamilton och eftersom han borde kanna till omradet och dessutom ringde och konfirmerade att de skulle ha oppet nar vi kom tyckte vi det lat bra. Akte alltsa till Hamilton i morkret, detta var runt halv 8 pa kvallen. I Hamilton svangde vi in pa vagen mot det andra stallet och akte och akte hur lange som helst. Guiden sa att vi borde vara dar runt 9 och stallet stangde halv 10. Vi dok upp 9.32 och det var helt dott. Inte en manniska i narheten och inte ens nagon pa hotellet som lag bredvid. Sa vi korde vidare och akte till Raglan, en stad vid kusten dar Emelies vardfamilj har ett strandhus. Parkerade pa uppfarten och sov dar. Korde ungefar 2 timmar mer an vi hade gjort om vi foljt var ursprungliga plan.

 

 

Pa tisdag morgon borjade vi kora mot Auckland efter en joggintur och lite frukost. Akte runt lite i Auckland och sag det ena och det andra innan vi parkerade utanfor Rebeckas hus och fick en lunchdate med henne. Hon ar en av svenskarna som var pa samma orientationsprogram som mig. Efter lunchen akte jag och Emelie ut till flygplatsen och lamnade tillbaka bilen. Gick hur latt som helst. Ar riktigt imponerad av deras service, bade vid uthamtning och inlamning av bil. Akte sedan till flygoplatsen och flog tillbaka till Invercargill via Christchurch. Kandes lite konstigt eftersom flygen avgick fran precis samma gate som for 3 manader sedan nar jag forst kom hit. Da flog jag liksom langre bort fran mitt hem nu flog jag hem igen. Tre manader kvar i Invercargill, sedan kommer mamma och pappa sa blir det en roadtrip over sa mycket vi hinner av Nya Zeeland.


YAY!

Lördagsmorgonen blir så trevlig när mamma skriver att de har bokat flygbiljett hit. Den 13 juli klockan 19.10 landar de på Invercargill flygplats! Som jag längtar!! Hoppas få lite tid den här helgen till att skriva om förra helgens roadtrip. Jätteglad tjej är jag nu i alla fall!

Fredag

Idag har det varit riktigt härligt höstväder. Blåsigt och regn och sol om vartannat. Precis som hemma i oktober. Åkte till Queens park med Aiden och Morgan. Kollade på ankorna, gungade lite och kollade på alla djuren. På eftermiddagen lekte vi hemma, spenderade mest tid på golvet i brottningsmatcher. Har börjat ha fotbollsträningar en timma på fredagkvällar eftersom det är enda konstgrästiden vi kan få, imorgon börjar seriematcherna. Vår första är mot vårt social team, vi måste vinna och dessutom med mycket om vi ska vara bland de 6 bästa under andra halvan av säsongen. Eftersom det är en match man ska bygga på sin målskillnad tydligen, själv hoppas jag bara på vinst. Nu har jag ätit indisk mat och ska snart umgås med Adelina.

Kort vecka

Nu är det redan torsdag kväll och jag har bara jobbat två dagar den här veckan eftersom det varit påsk. När jag har tid ska jag skriva om min och Emelies roadtrip på nordön. Idag var det påskkalas för barnen som wild things anordnade. Aiden och Morgan fick träffa påskharen och så fick de varsin klubba. Eftersom det är torsdag städade jag deras rum, tog badrummet och hallen också. Medans de halvsov i soffan för att de precis blivit väckta från sin tupplur. De ägnade resten av eftermiddagen åt att bråka om lådorna vi förvarar leksaker i. Intressant att de tar ut alla leksaker för att leka med lådorna men det kanske är roligare. Efter jobbet simmade jag och gjorde lite småsaker som städ och tvätt.

Påskledigt

Nu är det dags för fem dagars ledighet i sträck och jag ska göra en liten snabbvisit på nordön. Vädret här nere på sydön fortsätter vara fint. Igår var jag hos frisören för Aiden och Morgan behövde klippas. De ser mycket äldre ut nu med sitt korta hår. Eftersom det är ny månad igen och igår var första onsdagen hade multiple birth klubben coffe morning och vi spenderade det mesta av tiden ute i lekparken. Efter jobbet tog jag en joggintur och åkte sedan med Theresa och Charlie och kollade på Queens Parks herrlag när de spelade pre season final mot Old Boys, tyvärr förlorade vi med 5-2 efter en spännande match med mycket känslor och intressanta domslut. Kallt är det om kvällarna när det är såhär klart. Idag var det Mainly music och på eftermiddagen var vi ute i trädgården och lekte. Åkte också till the warehouse och köpte två små leksaksbilar var till Aiden och Morgan i påskpresent. Efter jobbet blev det indisk mat och så fick jag ett chokladägg och lite chokladgodisar av Ellen. Har packat väskan och imorgon kl 06.30 lyfter mitt flyg mot Wellington.

Ännu en dag passerat

Vädret fortsätter vara underbart, riktigt varmt och soligt, med varmt menar jag varmt för hösten vilken betyder runt 20 grader om dagarna. Den mesta av tiden på playcenter idag spenderades därför utomhus, framför allt i sandlådan. Efter jobbet tog jag en joggingtur, körde ut till Bond Street parkeringen och sprang en runda där så jag slipper springa asfalt runt kvarteret. Hur underbart som helst, springer bredvid vattnet och när jag kom ut dit stod solen lågt på himlen men var fortfarande skarpt gul, allt eftersom jag sprang övergick himlen i orange, rosa och till slut lila, på mindre än en halvtimma. Så himla fint! Avslutade dagen med att gå på bio med Adelina och se the hunger games, den var bättre än jag trott. Nu är det sent så kanske tar sovmorgon till halv 8 imorgon eller så vaknar jag tidigare och planerar min resa norrut över påsk.

Beautiful day

Har haft helt otroligt väder i helgen och trots att alla här i nz ogillar Invercargill måste jag säga att det är ett riktigt bra ställe. Igår kväll åkte jag och Charlie till hennes kompis Kate och firade Kathys födelsedag. Satt i solnedgången och tittade ut över fårhagarna. Helt otroligt fint. Sov hos Charlie och ställde tillbaka klockan imorse så fick en extra timme innan fotbollen. Första matchen 10.50 mot det lag jag stod i mål för förra veckan. Vann med 8-0 och lyckades göra 2 mål och 4 eller 5 assist. Det är dock det absolut sämsta laget här nere. Andra matchen mot Gore och vi var katastrofala, förlorade med 2-0 även om andra målet var på felaktigt dömd straff. Bara två matcher idag så vi var klara tidigt, åkte med Charlie, Kate och Kathy till ett café i Otatara som bara har öppet några timmar söndag eftermiddag. Jättemysigt ställe och vi satt i solen och njöt. I vinter ska jag ta med mamma och pappa dit för de har brasa inomhus så det är nog bra på vintern också. Avslutade dagen med en promenad på stranden och sedan lite muffinsbakning så jag har något att stoppa i ungarnas matlådor till playcenter på tisdag.

RSS 2.0