Dags igen då

Nu har jag inte skrivit här på några månader! Tänkte inte börja med att skriva att jag lovar att bättra mig för det kan jag inte garantera. Däremot kan jag ju försöka skriva lite oftare! Innan jul var jag väldigt upptagen, Tova kom och hälsade på med två kompisar, var så roligt att träffa henne igen och tvingade till och med ut henne på en joggingtur. Jobbade extra innan jul också och dessutom var det mycket att hinna med och plugga. Julen firade vi i Invercargill med Marks familj och släkt. Åkte ner den 24e med båda hundarna i bilen och hem den 27e. Var kul att hinna umgås lite med hans familj och så passade jag på att springa ett jättebra spår som finns där nere där man springer jättemycket uppför trappor och är i skogen så det är mysigt! Inte mycket folk som är där och springer kl 6.30 på morgonen på juldagen och annandagen så hundarna fick springa lösa och hade jättekul!
 
Den 27e plockade vi upp Sara, Linea och Andreas på flygplatsen här i Chch och jag fick umgås med dem i två hela veckor <3 Var sååååååååå kul att se dem och vi hann med massa bus. Spenderade några dagar i Qtown, åkte på en vintur, målade målarböcker, var på stranden, la pussel och grillade massor mat. Blev väldigt sorgligt när de åkte men dagen efter det började jag jobba igen och har senaste tre veckorna jobbat runt 35-40 timmar per vecka istället för 25 som jag ska göra eftersom jag pluggar också. Har blivit väldigt mycket, speciellt med tanke på att jag samtidigt har försökt avsluta en kurs och börja två nya. Men nu tror jag att jag har ordning på det mesta. Tack vare min underbara mamma som tar samtal av mig kl 11.30 på natten för att hjälpa mig beställa kursböcker som hon sen får skicka hit. 
 
Det har varit skollov här och därför jag jobbat extra, jag och barnen har hunnit med att åka till simhallen, flera gånger, baka massor kakor, spela cricket, ha play dates och allt möjligt annat kul. Dessutom har jag hunnit springa mer än vanligt, blir mycket barfotaintervaller på stranden och turer uppför Rapaki och Valley track. Har dock lett till att jag inte gjort mycket här hemma. Trädgården har sett för fruktansvärd ut och huset stökigt som aldrig förr. Tvår personer har flyttat in med oss så vi har en kompis som hyr ett rum och sen hyr Marks bror ett rum tills han hittar något annat boende här i Chch. 
 
Idag är det fint väder och efter en tur på Valley track med Charlie åkte jag till en farmers market och köpte bär och sånt. Sen åt jag en stor brunch och en bit kladdkaka med grädde, blåbär och hallon. Nu har jag precis rensat hela trädgården på ogräs, klippt buskar och fixat i trädgårdslandet så tyckte det kunde passa att sätta mig och skriva det här medans jag dricker ett glas fläderblomssaft och äter djungelvrål. Har massor svenskt godis nu efter jul och födelsedagen. Blev så glad för massor födelsedagshälsningar i torsdags och såklart godiset och presenterna jag fick av Mark och av hans mormor. Fick dessutom blommor levererade av min älskade familj och av The Nanny Company och en present av familjen jag jobbar för. Så kul när folk tänker på en litegrann. Det är också en anledning till att det är dags att börja skriva igen, kan ju inte svika mormor och Marilyn!
 
Även om det regnat en del den här sommaren har det ändå varit jättebra, vi har hunnit vara ute massor, igår var vi på en fotbollsmatch i australienska a-leauge eftersom ett av lagen i den ligan är från Nya Zeeland (Wellington) och spelade en av sina matcher här. Ikväll ska vi iväg till kompisar och grilla och i veckan ska vädret vara fint och jag ska tillbaka till att jobba mindre så kan njuta av vädret med långa träningspass. Fotbollsträningarna börjar i veckan också så allt är bra nu!
 
Passar på att lägga upp lite bilder nu när jag ändå håller på.
 
Tar med hundarna till jobbet ibland så får jag hjälp med barnvaktandet. C med Charlie och Ziggy.
 
C med Charlie.
 
Jag och G
 
Sara och svenkt godis, svensk cider och vår lilla Johanna.
 
Sara och Linea lägger pussel.
 
Nyårsafton.
 
På väg till Qtown.
 
Qtown.
 
Jag och G.
 
Charlie i solen på altanen.
 
Trädgårdslandet, har broccoli, blomkål, tomater, morötter, palsternacka, sallad och jordgubbar därifrån nu. Dessutom massor örter och så är vitlöken och chilin på väg också. Hoppas att vindruvorna där bakom ska växa till sig också, just nu är de jättesura!
 
Nyklippt gräsmatta och rensat på ogräs.
 
 

RSS 2.0