Sista mars

Då var det slutet på mars då. Igår var jag en duktig au pair och städade ur kylskåpet som inte städats på väldigt länge. På kvällen körde jag för första gången manuell bil på vänster sida. Eller började med att jag kom ut från uppfarten och frågade "am I on the wrong side of the road?" så då var jag inte på vänster sida. Överlevde i alla fall och sov hos Adelina inatt eftersom hon jobbade. På morgonen åkte vi till några garage sales men de var otroligt dåliga, hade typ ingenting så vi åkte in till stan och hittade ett par jeans eftersom mina troligtvis håller max 2 tvättar till. Skulle sen och kolla på Charlies netball match men det tog tid att hitta dit eftersom Adelina körde runt halva stan två varv och sedan, för andra gången idag, spenderade en evighet med att parkera. Kollade en stund i alla fall och sen på Adelinas 11-åring när hon hoppade längdhopp. Sedan blev det lunch och ikväll ska jag nog umgås med Charlie och sova tidigt eftersom det är fotboll imorgon.

Torsdag igen

Jaha, då var det torsdag igen, tiden går fort och gör i stort sett samma sak varje vecka. Igår åkte vi ut till Adelina och Jacob igen, kallt var det så vi lekte med tågen inomhus. När vi skulle åka därifrån sa både Aiden och Morgan "bye Joco" vilket var ett gulligt försök till Jacob. På kvällen var det pubnight med farmarbetarna, och Theresa är tillbaka i Invercargill så hon kom också vilket var kul. Idag var det Mainly music och Aifen och Morgan pekade på Jacob och sa "Joco, Joco". Börjar bli förkyld, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på ungarnas rinniga näsor och alla pussar de ger mig. Träning nu på kvällen i alla fall, tränaren är ärlig och säger till när vi suger men märks att han inte vågar vara lika hård mot mig angående söndagens matcher som mot de han känt längre. Fick väl typ höra att jag inte gjorde mitt bästa för han vet att jag kan bättre.

Sjuk Morgan

Idag var Morgan lite sjuk och febrig så vi stannade hemma från playcenter. Chockerande hur trött man kan bli av att sitta på soffan med en unge i knät i fem timmar. Vi gjorde i alla fall lite trolldegsfigurer som vi kan måla någon dag. Dagen avslutades med cheesecake i Otatara.

Ändrade trafikregler

Idag var första gången jag körde sedan högerregeln ändrades till vänsterregel. För mig blir det ju bara mer logiskt att man lämnar företräde om man själv måste korsa mötande trafikens körfält. Roligt när vi åkte till fotbollen igår dock hur bilen vi mötte hade företräde men stannade helt och kollade på oss i fem sekunder innan hon körde. Idag var vi på drop in gym och Morgan var väldigt trött så mätte hans temperatur när vi kom hem och den här gången är det hans tur att ha feber. Han var hängig hela eftermiddagen och satt i mitt knä i en och en halv timma och läste böcker. Hoppas han mår bättre imorgon så vi kan åka till playcenter.

Ännu en helg

Eftersom jag är jättetrött tänker jag bara sammanfatta helgen lite kort. I fredags var jag på komedi show. Ett humorprogram här som heter 7 days har riktigt bra komiker och några av dem körde stand up i Invercargill så det var riktigt kul. Även om jag fattar skämten typ en sekund efter resten av publiken. Lördagen spenderade jag i och runt Riverton mest körandes runt. På kvällen blev det thaimat och film hos Charlie. Idag hade vi försäsongsturnering med fotbollen. Fyra matcher vardera 2x20 min och det gick riktigt bra, två vinter, en oavgjord och en förlust. Två mål lyckades jag göra, det ena var visserligen på straff. Spelade även en match för ett annat lag eftersom de behövde spelarr så fick vara målvakt. Dock berättade de inte förrän jag gått med på det att de skulle mäta Queenstown som är bästa laget här omkring. Under säsong har bara ett lag vunnit över Queenstown och det laget jag spelade för var verkligen inte bra. Lyckades hålla nere siffrorna till 4-0 vilket var det bästa resultatet för deras lag under dagen så de var nöjda i alla fall. Efter matcherna åkte några av oss till en tjej i laget och badade jacuzzi i kylan, nu är jag hemma och trött så måste sova snart.

Poliskontroll

Spännande, idag fick jag för fösta gången stanna i en poliskontroll. Men istället för att blåsa skulle jag räkna sakta till tio, hann dock bara till fyra innan han lät mig gå så jag såg nog ofarlig ut. Annars är allt som vanligt, Mainly music idag, Aiden börjar våga dansa med lite till sångerna så länge jag håller i honom. Morgan sitter mest och tittar fortfarande. Efter jobbet hade jag träning och åkte sedan ut till Adelina och umgicks lite.

Sensommar

Nu har vi gått bakåt från höst till sensommar här i Invercargill och haft fint väder flera dagar senaste veckan. Idag var det helt underbart, strålande sol och varmt och skönt. Tog Aiden och Morgan ut till Adelina på förmiddagen. Hon hade bara Jacob eftersom de andra var i skolan/på dagis. Aiden och Morgan hade jättekul, vi matade geten, kollade på kossorna, plockade björnbär och åt lunch där. Eftersom de inte skulle sova idag fick de vila ett tag när vi kom hem sedan gjorde jag en liten matsäck med smörgåsar, fruktstickor, melon och kex och så åkte vi till Waihopai river och gick en promenad i vagnen. Stannade för picknick och sedan ville de gå själva tillbaka. Eftersom de ofta springer iväg och jag dessutom hade vagnen att hålla reda på fick de först hålla i vagnen på varsin sida men sen lät jag de gå själva och de skötte sig hur bra som helst. Vid en gamal hamn där finns ett lok och en båt så vi lekte lite där också innan vi åkte hem. De var då helt slutkörda och skrek i stort sett tills det var sovdags. Men kul hade vi i dag i alla fall! Kvällen spenderade jag med farmarbetarna på Lonestar. Jag är nog lika trött som Aiden och Morgan var och ska sova nu.

Problem med det mesta

Sen familjen anställde mig har de haft väldigt många problem med både det ena och det andra, till exempel skulle de flytta innan jag kom men det blev uppskjutet eftersom Ellen och pojkarna var tvugna att åka till England när hennes mormor blev sjuk. De har även haft problem med jobb osv. Nu har ännu ett problem uppstått som jag hoppas löser sig. Men sen verkar det som att vi ska ta bort Aiden och Morgans dagssömn så jag kommer vara död om kvällarna i fortsättningen. Idag efter jobbet var jag hos Charlie och åt middag med dem och kollade lite på tv. Nu skypar jag med Emelie och ska göra lite planer för påsk.

Envisa ungar

Aiden och Morgan fortsätter använda sig av ordet "two". Idag gick vi på promenad i vagnen på eftermiddagen och på vägen hem sa jag att de kunde få en chokladbjörn var när vi kom hem. Morgan sa direkt "two" och när jag fortsatte säga en envisades han med att säga "two" och det var så gulligt så jag till slut gav med mig. När vi kom hem hade jag glömt det och började smörja in dem med solskyddskräm eftersom de ville ut och leka. De påminde mig då och jag var lite tankspridd och sa att de skulle få en chokladbjörn när jag var klar varpå Aiden snabbt svarade "no, two!". Så himla söta och de vet verkligen att de får mer om de säger two än om de bara ska få one. Däremot kan de inte räkna längre än så vilket betyder att när jag frågar om de inte vill ha tre eller fyra fortsätter de säga "no, two!" vilket är rätt sött. Annars har dagen innehållit drop in gym, som de älskar och jag är otroligt trött trots att jag sov 11 timmar inatt så jag struntar i att vädret är superfint och lägger mig i sängen och kollar på film!

Helg

Har tänkt skriva hela helgen men inte hunnit. I fredags jobbade jag på som vanligt. Roligt att lära Aiden och Morgan nya ord, de kan säga two och sträcka fram två fingrar så jag frågade hur många vindruvor de ville ha och Morgan tänkte en stund innan han sa "two!". Efter jobbet mötte jag Charlie och en av hennes flatmates, Hannah, för att försöka hitta något grönt att ha på St Patrick's day. Hittade en klänning och spenderade resten av kvällen på Bombay palace med massa indisk mat. Lördag morgon gick jag upp tidigt för att gå ut och springa. Blev upplockad av Charlie och Panda från laget för att åka till Gore och kolla på herrarnas match som de vann relativt enkelt. Var helt underbart väder och satt bredvid planen och åt glass och kände att jag kommer sakna de varma dagarna på Norrbyliden i vår. Hem efter matchen och tog en snabb dusch innan jag gick till Charlie. Träffade massa av hennes vänner och hennes flatmates och sedan gick vi på St Patrick's day firande, rätt mycket folk och trevlig stämning. Somnade gott hemma hos Charlie och vaknade som vanligt två timmar före vad jag borde göra när jag är ledig. Efter en frukost där gick jag hem och packade om väskan för att åka och spela fotbollsmatch mot herrarnas tredjelag. Riktigt kul var det, även om jag tydligen ska spela innermittfält den här säsongen vilket jag är värdelös på. Får däremot ta hörnorna vilket är roligt. Vi lyckades göra två nickmål på hörnor sen spelade jag fram till två andra och gjorde ett själv också. Tränaren tyckte vi spelade över förväntan och jag tror resultatet blev förlust med 8-9 eller oavgjort 9-9. Efter matchen åkte jag och Charlie till splash palace och satt i bubbelpoolen en stund. Nu är jag fruktansvärt trött och hungrig så efter lite mat ska jag nog ta och sova.

Stressiga dagar

Har haft mycket de senaste två dagarna. Vi har börjat med en ny sömnrutin med barnen. Istället för att lägga dem mellan 1 och halv 2 beroende på hur trötta de är och sen låta de sova till 3 om de inte vaknar själva ska jag lägga dem halv 2 och väcka dem halv 3 varje dag och hoppas de förstår att de bara får en timmes sömn om de sömnar direkt. Än har de inte förstått det dock så två dagar den här veckan har de inte sovit alls vilket gör mitt jobb svårare eftersom de blir sura och trötta. Men jag tycker om dem ändå. Igår innan lunch skrek Morgan i en kvart för att han ville ha sina skor på sig och jag sa att han inte fick för att de snart skulle sova. Jag blir mer och mer orolig för den ungen, han är otroligt lik mig och det kan ju sluta illa. Igår kväll var det pubnight i Winton vilket ligger 25 minuter bort, men flera av farmarbetarna har närmare till Winton än till Invercargill. Idag hade vi Mainly Music på förmiddagen, träffade både Rachel och Adelina, kul med folk i min ålder liksom. Mina planer för helgen blev inställda eftersom Sarah är upptagen men Charlie delade med sig av sina planer på väg till träningen idag så nu har jag något att göra i alla fall. Snart börjar fotbollen på riktigt, träningsmatch mot herrarnas tredjelag på söndag och sen försäsongsturneringar kommande två helger.

Dagarna går

Hinner inte ens märka att tiden går. Igår var det drop in gym som vanligt på måndagar och efter jobbet gick jag till simhallen en stund. Dagen bjöd på fint väder så playcenter spenderades mestadels utomhus i sandlådan. Efter jobbet tog jag en joggingtur. Gick någon kilometer till en vik från havet och sprang där så det var lite trevligare än att springa runt kvarteren. Idag fick jag dessutom två paket från Sverige! Tack Tova och mormor. Tova, Ellen tackar för boken, hon brukade kolla på mumintrollen på engelska när hon var liten så hon tyckte det var lite kul.

Te Anau och Milford Sound

Fredag:
Lamnade Invercargill fredag kvall efter jobbet och borjade kora mot Te Anau som ligger ca 2 timmar nordvast om Invercargill. Plockade upp tva finska tjejer som jobbat med John i en vecka och nu skulle vidare sa jag gav dem lift. Fick ett jattelitet gaskok som tack, lagom for att koka pasta for en person. Sarah som ar au pair i Te Anau hade sagt att jag kunde sova hos dem men det betydde tydligen inte sova pa soffan eftersom hennes vardfamilj ager ett motel dar. Riktigt lyxigt rum som troligtvis kostar nagra hundra kronor natten fick jag helt gratis med privat kok och badrum och tv och hela koret. Sa det var ratt nice.
Lordag:
Gick upp runt fem pa morgonen och borjade kora mot Milford Sound. Morkt var det och sag inte sa mycket av landskapet. Kom fram vid 8-tiden och skulle paddla kajak i 5 timmar. Fint vader var det de forsta 3 timmarna men sedan borjade ett stilla regn falla fran himlen. Men verkligen hur harligt landskap som helst med hoga berg och vattenfall. Efter paddlingen bestamde vi oss for att kora tillbaka till Te Anau samma dag eftersom vadret inte var super sa vi borjade kora tillbaka och gick tva korta vandringar pa vagen. Fick med oss en fransk kille i bilen som skulle tillbaka till Te Anau. Pa vagen tillbaka var det ljust och vattenfall fran bergen pa bada sidorna om vagen, otroligt fint var det. Kom tillbaka till Te Anau hur trotta som helst och jag skulle hitta ett billigt stalle att sova pa men fick nyckeln av Sarahs vardpappa och stannade annu en natt i mitt rum pa Amber Court Motel.
Sondag:
Eftersom regnet oste ner hela natten sov vi lite langre och jag gick upp runt 8-tiden. Gick till biografen i Te Anau och kollade pa en film som ar filmad i Fiordland (omradet dar Milford Sound ligger kallas sa). Jattecol film dar det mesta ar filmat fran helikopter, vattenfall, glaciarer och allt mojligt. Vid 11-tiden regnade det inte sa mycket sa vi gick lite i Kepler Track som ar ett av the great tracks i nz. Vi gick bara ungefar 1,5 timma och stannade och at och sedan gick vi tillbaka igen. Gjorde lite planer for nasta helg och sedan lamnade jag Te Anau. Pa vag ut ur staden plockade jag upp tva killar fran Kanada som skulle till Queenstown sa de kom i alla fall halvvags eftersom jag svangde at andra hallet i Mossburn. Kul med lite sallskap i bilen. Nar jag kom tillbaka till Invercargill var jag otroligt trott och hoppas kunna somna tidigt ikvall.

Höstväder

Var på mainly music idag, Aiden och Morgan vågar fortfarande inte dansa med de andra utan sitter mest och tittar men de verkar gilla musiken och framför allt lekandet efteråt. Och jag hinner parata lite med Rachel och Adelina och dessutom finns det fika då det är bra. De två senaste dagarna har det varit superfint höstväder. Kalla mornar, blå himmel och klar luft. Varmt och skönt i solen dessutom. Hoppas på fint väder i Milford Sound den här helgen eftersom jag åker till Te Anau imorgon direkt efter jobbet och sedan vidare till Milford på lördag med Sarah som är au pair i Te Anau. Ska bli kul med lite vandring och kajakpaddling.

Sportframgångar

Spenderat dagen med att skryta om sveriges sportframgångar. Eller mest pratat junior hockey vm med kanadensisk tjej och damfotboll med tyskar. Det gäller ju att välja sina strider. Här på nz har dom mest konstiga sporter som rugby och cricket. Men när servitrisen på en sportbar inte vet vad champions league är blir man ju lite orolig. Stackarna som hamnat så långt bort från civilisationen och riktig idrott. Hoppas hitta någonstans att kolla cm imorgon dock. Måste ju se repris eftersom live-sändningen blir 8.45 på morgonen här...Idag var vi på coffe morning med multiple birth klubben. Vilket betydde kakor för mig och riskex och frukt för barnen. Bra deal tycker jag!

6 mars

Dålig fantasi och kan inte komma på rubrik som sammanfattar dagen. Började med huvudvärk, tjuriga ungar, några timmar på playcenter och sen vägrade de dessutom att sova. Kul när ungar ger sitt utlåtande om saker. Flera vuxna har kommenterat mitt senaste besök hos frisören med "du har färgat håret, vad fint det blev" och liknande. Idag sa ett av barnen på playcenter "you've changed your hair" tror det är så nära en komplimang man kan komma med en 4-årig pojke. Efter jobbet gick jag och simmade och sedan hem till Charlie dom spelar i mitt lag för lite cheesecake och filmtittande. Känns bra att hon bor med 5 andra så jag får lite bekanta på köpet liksom.

Sista sommarfotbollen

Har spelat social summer soccer sen jag kom hit en gång i veckan och idag var sista matchen. Precis som alla andra gånger förlorade vi. Dom gjorde 3-2 med årets mål med tio sekunder kvar, halvvolley rakt upp i nättaket. Efter matchen följde jag med en av tjejerna i mitt "riktiga" lag till en sportbar och umgicks lite. Tiden går fruktansvärt fort, hinner inte tänka. Tog ungarna till drop in gym idag och sedan lekte vi med play doh på eftermiddagen, alltid kul!

A&P show

Var på lantbruksutställning idag och fick se kossor. Borstade och rena var de. Fick även se får, hästar, hundar och åsnor. Var riktigt fina djur allihopa. Theresa plockade upp mig och så umgicks jag med henne och Svea hela dagen. Båda au pairer från Tyskland. Träffade även massor av de andra utländska farmarbetarna. Avslutade dagen med delikat indisk mat på Bombay palace med Theresa och Svea. Synd att alla människor jag träffar nu kommer åka hem i mars-april eftersom jag blir alldeles ensam då. Kanske kommer någon ny au pair men gårdarna behöver inga nya eftersom de har säsongsarbete mellan oktober och april. Men fotbollssäsongen börjar ju i april så det kanske löser sig.

Promenad i regnet

Läser på facebook om sol och ljusare tider där hemma. Här börjar det bli kallare och höst. Idag ville Aiden och Morgan gå på promenad så de satt i vagnen i en och en halv timma medans jag gick åt det håll de behagade i regnet. De har regnskydd och filtar och själv får jag gå i kylan. Men med mycket kläder går det ju. Men inte utan att man längtar hem lite.

Tillfälligheter

Träningen idag blev inställd så blev tvungen att gå och simma och då har man ju mycket tid att tänka eftersom det är fruktansvärt långtråkigt. Kom och tänka på när jag började ansöka om att åka till nz. Gick in på si's hemsida och hittade att de hade au pairer i australien så gjorde preliminär anmälan för att få ansökningspapper och information. Tack vare att de gjorde ett misstag fick jag information om nz istället och skrev ett mail att jag hade fått fel. Innan jag hann få om australien började jag fundera på om det inte vore kul att åka till nz istället och vägde fördelar med nackdelar. Vet inte om krokodilutbudet i australien hade något med valet att göra men nz blev det i alla fall och det är jag himlans glad för!

RSS 2.0