Midvinter

Om det är så här midvintern är i Christchurch så kan jag nog stå ut med det. Visst är det kallt och regnigt ibland. I fredags natt regnade det nästan hela natten och igår morse när jag skulle spela fotboll var det fortfarande frost på planen i första halvlek men solen som sken tinade planen ganska fort. Vi vann både med u-laget och a-laget, jag spelade visserligen bara med u-laget men var i alla fall med och värmde upp och satt på bänken med a-laget. Idag har det varit strålande sol och runt 15 grader varmt vilket jag tycker är ganska varmt för att vara vinter. Men det är klart, längre söderut är det ju kallare, i Invercargill har det mest regnat senaste två månaderna tror jag. 
 
I veckan har jag lagat god mat flera dagar i rad. I tisdags slängde jag ner lite fläsk i slow cookern tillsammans med en sås av tomat, spenat, tomatpuré, garam masala, lite örter och sånt som jag kokade och sen mixade. Slängde i lite blandade bönor också, typ vita bönor och kidneybönor och lät det lagas under dagen. Åt det med ris och chapati som jag ville laga lite snabbt så kavlade ut degen på två plåtar och stoppade in i ugnen på ca 225 grader i 5-10 minuter och sen klippte jag bara det i små bitar, funkade rätt bra faktiskt.
 
I onsdags använde jag kalkonfärs för första gången. Gjorde hamburgare, hembakat bröd förstås och biffarna innehöll kalkonfärs, strimlat och stekt bacon, lök, worcestersås, parmesan, salt, peppar och paprikapulver. Blev supergott, saftiga av bacon och smakrika av parmesanosten! Så då var jag nöjd med mitt första försök att lala mat med kalkon. 
 
Annars händer det inte så mycket här, det är ganska skönt med en vardag och att ha schemalagt jobb så man vet vad man ska göra om dagarna. Ibland blir det lite ändringar i schemat p.g.a. att barnen är sjuka och sånt och om en vecka har de två veckors lov från skolan så då kommer jag också jobba lite andra tider än vanligt men det känns ändå bra. 

Midsommarhelg

Jaha, nu är midsommarafton över hemma i Sverige och det är midsommardagen. Här är det söndag morgon och det betyder att jag har en lugn dag framför mig. Skönt att söndagar är lugna eftersom resten av veckan är fullproppad med saker att göra. Igår spelade jag matcher, lite med u-laget och lite med a-laget. Vi vann båda två så det var en bra lördag kan man tycka. Annars har jag inte så mycket att skiva om, just nu kollar jag på Tyskland-Sverige och håller tummarna även om jag tror att Tyskland kommer vinna. Bakar lite bröd samtidigt så efter matchen blir det en sån där mysig söndagsfrukost med nybakat bröd. 
 
Fortfarande kul med båda jobben jag har. I fredags var G ganska klängig och ledsen hela dagen så fick bära runt henne tills hon somnade men när hon väl somnat sov hon så sött. Vi var och simmade också, då hade hon jättekul i alla fall och var så glad så. På kvällen var jag hos den andra familjen och jobbade, J har varit förkyld i flera veckor och har börjat klaga på att han har ont i öronen nu så han somnade som vanligt men vaknade efter en timma och kunde inte sluta gråta för han hade så ont. Tycker så synd om barn när de har ont, speciellt öronen som gör så himla ont när man är förkyld. Hoppas det inte är öroninflammation i alla fall! 
 
Blev inte mycket till midsommarfirande här alltså men igår kväll åt jag cheesecake som jag bakat efter mina matcher så det blev i alla fall lite gofika vilket jag uppskattar :)
 
Veckans bästa händelse var i alla fall det gröna kuvertet som jag fick från Sverige, tack så jättemycket mamma och pappa för godiset och tack mormor för jag tror du har haft en hand med i spelet (vad jag vet kan mamma inte sticka vantar). Och dessutom ett vykort från Tova och Sofie från Spanien, allt detta på samma dag, då blev jag väldigt glad!

På tiden

Nu är det på tiden att jag skriver igen då. Jag är ganska upptagen om dagarna när jag jobbar eftersom jag spenderar resten av tiden i köket. Igår gjorde jag lasagne med hemmagjorda lasagneplattor, tog lite längre tid än att köpa dem men det resulterade också i den godaste lasagnen jag ätit. Eftersom jag la ner arbete på lasagneplattorna tänkte jag att det var bäst att göra allt annat på rätt sätt också så köttfärsen fick puttra i en timma och bechamelsåsen i 40 minuter och allt blev riktigt gott. Bakade gott bröd till det också.
 
Har varit sjuk i några dagar så missade matchen i lördags och träningen i måndags men igår tränade jag igen och det kändes helt okej. Däremot vilar jag från träning idag för att ge kroppen tid att återhämta sig och imorgon har vi träning igen. Men känner att jag nog är ganska frisk nu. Det var ju bra att jag blev sjuk en fredag i alla fall så jag hann bli frisk till måndagen och inte behövde missa jobbet.
 
En annan trevlig aktivitet som pågår nu är U20 VM och dam VM i fotboll så det är fotboll på tv och på datorn hela dagarna. Går ju inte jättebra för Nya Zeeland och Sverige men det är kul att kolla ändå. Idag har jag kollat på Sverige-Australien i dam VM och Senegal-Brasilien samt Serbien-Mali i U20 VM. Det är väldigt bra att det är fotboll hela tiden, gör livet så mycket roligare! 
 
Dessutom har jag fördelen att en av familjerna jag jobbar för har massor med bra böcker som jag får låna och läsa om jag vill så just nu läser jag en jättebra bok som heter White Gardenia av Belinda Alexandra. Tyvärr tror jag inte den boken finns att få tag på översatt till svenska annars skulle jag köpt den till mormor för jag tror hon skulle gillat den. 
 
Det händer väldigt ofta att något roligt eller udda händer att jag tänker att jag ska skriva om det på bloggen men sen glömmer jag det och så kommer massor annat ivägen så det blir aldrig av. Så det slutar med att jag skriver samma saker om och om igen och inte så mycket spännande. Men det är väl så vardagen ser ut antar jag.

Dålig bloggare

Om jag var en sån där proffsbloggare med massor följare skulle jag haft slut på följare nu för jag skriver så sällan. Men nu kan jag berätta om senaste två veckorna eller vad det nu varit sedan sist jag skrev.
 
Fick jobbet med den andra familjen så onsdagar och fredagar tar jag hand om en bebis på 10 månader. Har bara varit där den här veckan men gick väldigt bra. Hon är jättegullig och det är lite omväxling mot att ta hand om två pojkar på 4 och 7 år. Idag var det babysim på schemat och jag var väldigt nervös, ville ju inte dränka ungen. Men det gick jättebra och hon var så duktig så. Känns kul att få göra så mycket olika saker. 
 
Roligt med matlagningen också. För familjen med två pojkar lagar jag middag 3-4 gånger i veckan, de har sån där matkasse som kommer med alla ingredienser och recept så jag får massor idéer om vad jag ska laga. Dessutom använder de inte alla ingredienser och jag får resten så kan laga mat av det hemma! Jättebra för mig ju. 
 
Förra helgen gjorde jag crossianter och några pain au chocolate med hackad choklad och hemmagjord mandelmassa. Smakade gudomligt och ska nog lägga upp receptet någon dag snart. Det smarta jag gjorde var att lägga silikonmattorna jag kavlade ut degen på och kaveln i frysen någon halvtimma samt att lägga in degen i plastfolie och ha den i kylen samtidigt vilket var väldigt bra eftersom degen ska hållas kall under kavlingen. 
 
Det har varit ganska bra väder här hela hösten men nu har det regnat i två dagar. I Dunedin har de haft jättemycket regn så massor översvämningar men vi har inte alls fått lika mycket. Däremot var det väldigt mycket vatten i ån när jag var ute och sprang igår och jag fick balansera på en mur 20-30 meter för alternativet var att springa i 2 dm vatten och det kändes inte så lockande. 
 
Nu är det fredag kväll, pojkarna sover och jag kollar på rugby. Vet inte varför jag kollar på rugby men har väl börjat vänja mig vid kulturen här. Äter i alla fall inte Marmite än och dricker inte öl! 
 
Det var ungefär det jag hade att berätta!
 

RSS 2.0