Allt är som vanligt

Ja allt är som vanligt här, jag spenderar dagarna med att plugga, träna, baka, jobba och laga mat. I helgen hann jag med att jobba lite för en familj jag inte jobbat för förut. Bara sitta barnvakt några timmar till fyra ungar. Var på J's 5-årskalas ett tag igår också. Spiderman tema med chokladtårta och Spiderman hoppborg så det var ett lyckat kalas. Idag ska jag alltså för första gången plocka upp både J och A från skolan eftersom J har sin första dag idag. Hoppas han trivs!
 
Jag köpte pingisbort och darttavla till Mark i födelsedagspresent så har lekt i garaget en del i helgen, superkul att ha något att göra annat än att sitta framför tv:n. Har liksom blivit så att helgerna har jag gjort allt jag behöver göra (tvätta, träna, plugga osv) och sedan bara försökt komma på grejer som jag kan göra så jag inte bara sitter. Har resulterat i att jag gjort massor med ogräsrensning och sånt och det är ju i för sig bra men det är kul att göra något annat ibland. 
 
Det går fortfarande bra med våra två inneboende även om vi inte ser dem så mycket. Men samtidigt som det är bra med extra inkomst ser man liksom fram emot att de så småningom kommer flytta ut. Det blir ju annorlunda när man bor med andra. Bara små grejer som att jag i torsdags hade en kvart tills jag behövde åka till jobbet och skulle bara plocka undan lite disk och sen göra en smoothie som jag kunde ta med och ha som lunch. Så när jag precis är klar och ska börja plocka fram grejer kom Marks bror hem och började använda mixern. Men han jobbar oftast på dagarna, var bara att han var sjuk förra veckan som gjorde att han var hemma. Så det är inga större problem bara såna små saker som att man ska hänga tvätt så har någon annan inte tagit ner sin torra tvätt än så det finns inte tillräckligt med klädnypor och sånt där. Men som sagt, inget att klaga på, det är ju bara att man slänger ner deras tvätt i en kort och tar in den.
 
Det tråkiga med att bo så här långt borta är att man missar massor kul hemma i Sverige. Jag är inte den som oroar mig så värst mycket. Man ser ju hela tiden saker på instagram och facebook när kompisarna gör grejer men man kan inte vara med på allt och jag får ju chansen att göra mycket kul här. I lördags var jag lite ledsen över att jag inte fick gratulera mormor på riktigt. Ett mail känns inte så personligt och även om jag oftast inte träffade henne på hennes födelsedag även när jag bodde i Sverige så kunde jag i alla fall ringa. Men nu fick det bli ett mail och en hälsning genom mamma. Stort grattis igen världens bästa mormor!
 
 

Två helger att skriva om

Jag hade tänkt att jag skulle skriva i måndags kväll efter långhelgen men det blev ju inte av, sen har jag tänkt att jag ska skriva hela veckan men nu är det söndag kväll igen utan att jag skrivit. Förra helgen blev otroligt lång. Kändes så i alla fall eftersom jag inte hade något särskilt planerat. Jag hann med lite allt möjligt. Städa hela huset och sedan baka kladdkaka, cake-pops av kladdkaka med jordnötssmörsfyllning, cake-pops med oreo och färskost samt cookies med mörk choklad och m&m. Hann också klippa häckar och rensa trädgårdsland och annat sånt som måste göras ibland.
 
I veckan har jag mest jobbat, pluggat, tränat och fixat med Marks födelsedagspresent. Igår fyllde han ju 25 år och då fick han ett pingisbord och en darttavla som vi kan ha i garaget. Det gav honom nog mer jobb eftersom han nu vill renovera inte bara inne i huset utan också i garaget. Igår kväll gick vi ut och åt med hans familj.
 
Imorse var jag på födelsedagskalas, C fyllde 3 förra veckan så hennes kalas var idag. I fredags spenderade jag förmiddagen med att baka till hennes kalas. Det var massor barn hos dem imorse och alla var så söta så. Efter kalaset hade vi en träningsmatch mot ett av klubbens pojklag som är rätt duktiga. Inga små pojkar utan 17-åringar så de har ju både lite fysik och snabbhet och teknik. Men det var bra träning för oss eftersom de är bättre än de flesta lag vi kommer möta i serien. Efter vår match skulle det varit en "viktigare" match, typ nationell liga. Den matchen har blivit uppskjuten då det under vår match var en rätt stor jordbävning som gjorde att byggnaden där omklädningsrummen är i var avstängd tills ingenjörer har hunnit gå igenom och se så allt är säkert. 
 
Mer om jordbävningen, det var den största jag känt sen jag kom hit. Här är en länk till artikel om den: http://www.stuff.co.nz/the-press/76868535/Christchurch-hit-by-severe-earthquake

Jag satt på marken framför båset vid konstgräset när första skalvet kom, kändes som det gick vågor i marken och sen någon minut senare skakade det igen. Båsen och lampstolpar och sånt skakade. Vi fortsatte spela men de sa i högtalarna att om det skulle komma en till skulle vi avbryta. I stan stängdes byggnader och sånt ner. Mataffärer var stängda, allt måste kollas av ingenjörer. Efter matchen fick vi inte gå tillbaka in i omklädningsrummet och vara där inne men fick springa in och hämta våra grejer. Sen har det varit två ganska stora efterskalv och säkert massor små som vi inte känt. Senaste kom för lite över en timma sedan och jag tycker faktiskt det är lite läskigt när de kommer. Vi hade inget som gick sönder eller så här hos oss men schampoflaskor och sånt i duschen ramlade och grejer i kylen och sådär. Det är bara att hoppas att det inte blev alltför stora skador.
 
Första 7 minuterna av det här nyhetsinslaget handlar också om jordbävningen: http://www.tv3.co.nz/NEWSHUB-6PM-Sunday-14-February-2016/tabid/3692/articleID/123475/MCat/4916/Default.aspx 
 
Avslutar med lite bilder

G på födelsedagskalas 
 
G och födelsedagsbarnet
 
C födelsedagsfikar
 
Lite som jag plockade i trädgården idag
 
Kvällens middag med hemmagjord tomatsås med tomater, persilja, chili och basilika från trädgården
 

Långhelg på ingång

Imorgon är det Waitangi day, det är en lördag vilket betyder att måndag blir en röd dag. Så tre dagars helg har vi att se fram emot och jag är inte den som tackar nej till det! Den här veckan har varit som vanligt, började mitt nya schema vilket betyder:
 
Måndag: 14-18 med J & A
Tisdag: 8.30-13.30 med C & G samt 14.30-18.30 med J & A
Onsdag: 12-17 med C & G
Torsdag: 14-18 med J & A
Fredag: 12-15.30 med C & G samt varannan vecka 16 el. 17- 20 el. 21 med J & A
 
Har precis lagat middag till J & A så de sitter och äter nu. Veckan har gått fort och det har varit varmt! I måndags gjorde vi A's läxor sen gick vi till bensinstationen och köpte glass. I hade jag och G hennes simlektion och sen med J & A var vi på A's Touch. I onsdags lekte C och G med hundarna och med vatten ute i trädgården. Igår var jag och badade med J och A och idag har vi inte hunnit med så mycket. Plockar upp G på dagis kl 12 sen åker vi hem och så sover hon i 2 timmar sen vaknar hon och då är det dags att gå och hämta C. Hann göra lite apelsin/nektarinmuffins medans hon sov. Smakade dem inte men de luktade gott så tänkte slänga upp receptet, väldigt enkla. Jag gör i mini muffinsform och får ca 15 st.
 
Smält 50 g smör och låt svalna. Vispa 1 ägg och 1/2 dl socker fluffigt. Blanda i smöret, 1/4 dl naturell yoghurt, 1 1/2 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och en nypa salt. Blanda till sist i en skalad och hackad nektarin och rivet skal från en apelsin. Grädda i 175 grader i 14-16 minuter. Jag bröade formarna med mald kokos för en extra tropisk känsla, tror G och C uppskattade det! 
 
Igår kväll hade vi årets första fotbollsträning. Tyvärr har tre av våra spelare från förra årets startelva försvunnit, varav två gått till vår i stort sett enda rival i serien. Men vi har fått två spelare också så förhoppningsvis går det bra ändå. Kanske betyder att jag får mer speltid än förra året, man kan ju alltid hoppas! Träningen var bra i alla fall, dock var det 30 grader trots att den var mellan 18.30 och 20 på kvällen så var väldigt varmt. Kul att vara igång igen och nu blir det i alla fall två träningar i veckan vilket är bra även om det är roligt att gå ut och springa kan det vara kul med variation. 
 
I helgen har jag tänkt prova lite recept som jag hittat och städa huset eftersom vädret ska bli dåligt. Det sa i för sig prognosen idag också men det har varit mellan 20 och 26 grader och växlande molninghet. Vet inte om jag ska hoppas på regn imorgon så jag får saker gjorda i huset eller om jag ska hoppa på sol för det är ju alltid trevligt!

RSS 2.0