Som ett barn på julafton

Idag är jag som ett barn på julafton. Eller kanske snarare den 23 december när man gick och längtade till julafton! Imorgon blir jag nog mer som ett barn på julafton och går och längtar till eftermiddagen! Då får jag nämligen plocka upp mamma och pappa på flygplatsen! Ska bli så kul att se dem igen! 
 
Dagen idag har varit ganska lång. Började med en joggingtur med Charlie, följt av jobb 8.30-15.30 med G och C och sedan 16.00-20.30 med J och A. Alltid skönt att jag avslutar veckan med mitt längsta arbetspass. Har varit en seg dag, G var sjuk så efter frukost fick hon ett bad och sedan sov hon i tre timmar medans jag bakade lite åt henne och C och pluggade lite. Efter lunch åkte vi och plockade upp C från dagis. A och J har varit duktiga små pojkar hela veckan så idag fick de en liten lapp med fyra stjärnor var där jag skrev vad de gjort bra i veckan.
 
J's lista:
- Han stoppade in strumporna i skorna när han tog av dem på dagis så de var lätta att hitta när vi skulle hem
- Han åt all sin middag varje dag
- Han gick till och från skolan för att plocka upp A fast han hade ramlat och slagit sig
- Han lärde sig att people börjar med bokstaven p
 
A's lista:
- Han lärde sig stava till special
- Han bakade med ett recept som jag skrivit ihop där allt stod i procent
- Han smakade av maten varje dag och gillade den till och med
- Han simmade med skolan varje dag
 
De fick varsin liten lapp samt en fruktkola var för de varit så duktiga i veckan. Ärligt talat tycker jag att de är otroligt väluppfostrade. J som är fyra år frågade mig "vad ska jag göra av handduken" sist han tog en dusch. Och idag när han fick sin fruktkola sa han "jag ska bara äta upp resten av min middag först". Man blir ju riktigt imponerad.
 
Men nu ser jag bara fram emot att åka hem och sova så det blir imorgon snart!! En stor kram var ska mamma och pappa få då!!! :D

En vecka!

En vecka, sju ynka dagar tills mamma och pappa kommer hit! Kan inte fatta att tiden gått så fort och är så glad att de kommer och hälsar på. Den här veckan har varit som vanligt, plugg och jobb och ut och springa och gå med hundarna. I onsdags gick jag med G i ryggsäcksstolen upp för Rapaki track. Jobbigt att gå uppför med henne på ryggen men otroligt fint där uppe. Idag hade A cricket match i Burwood park som ligger nära där vi bor så jag tog en joggintur med Charlie och sprang dit och kollade lite. Ganska intressant sport det där. Annars händer det inte så mycket, lite fix med huset, lite bokningar och sånt för när Sara, Linea och Ante kommer och hälsar på efter jul. Lite att göra i trädgården och så har jag börjat skriva min inlämningsuppgift för engelskakursen. Har tyvärr inte hunnit med mycket matlagning och bakning senaste veckan men fick ett fint grönt kuvert i trorsdags med godis och bok från mormor, trevligt att veta att hon tänker på mig!
 
Så här var C klädd i onsdags när jag kom till jobbet och hon skulle iväg till dagis, simglasögon, gummistövlar och håret i en enda stor tova. Såklart med vattenflaskan i handen (den släpper hon aldrig) och minst tre leksaker i andra handen.
 
G när vi gått upp för Rapaki track.
 
A's cricket idag.
 

Fredag

Nu är det fredag igen, dagarna bara flyger iväg! Imorgon är det två veckor tills mamma och pappa kommer hit. Kan verkligen inte fatta att det gått så fort. Just nu är jag på jobbet, har precis sett till så A och J fått middag och nu kollar de på tv innan jag ska tjata in A i duschen och sen läsa saga för och gå och lägga J. Slutar nog 8 ikväll istället för 9 så det är skönt! Också väldigt skönt att det är sommartid. Det är ljust ute längre och varmare. Kanske hinner gå en promenad med hundarna när jag kommer hem. Med pluggandet har det gått lite trögt senaste veckan. Hade problem både med inloggningssidan där vi hittar all information, meddelanden och diskussionsforum till kursen. Samtidigt hade jag problem med kursboken. Så kunde egentligen inte göra någonting utom att gå igenom gamla anteckningar. Nu fungerar allt igen i alla fall så idag har jag börjat skriva inlämningsuppgiften som ska vara inne i mitten av november. Imorgon ska jag nog till biblioteket och låna lite böcker och sen ska jag och kolla på rugby med några kompisar, Mark är borta den här helgen så jag får roa mig själv. Kursen jag läser heter Introduction to English Linguistic och inlämningsuppgiften handlar om "Possible uses for linguistics in advertisement" så alla tips är välkomna!

Mycket som händer

Har ju verkligen inte skrivit på länge nu, har bara haft så himla mycket att göra! Ska försöka sammanfatta ett lite snabbt inlägg av allt jag hunnit med och sen slänga in lite bilder. Redan oktober och vädret har varit varmt och skönt på senaste tiden så på jobbet har jag varit ute mycket med barnen. Nu är det skollov två veckor här så jag jobbar extra. Men nu när det är fint väder är det nice, var på zoo med barnen i tisdags, skönt när man får betalt för att mata giraffer och klappa lamm och kalvar. Försöker hinna med mitt pluggande också. Dessutom flyttade vi in i vårt nya hus förra helgen och fick dessutom vår nya hund. Den här helgen kom Marks föräldrar hit med hans hund som bott hos dem så nu är det två hundar och nytt hus som ska skötas. 
 
Tycker verkligen om vårt hus! Det är mycket som kan fixas och ändras men inget som är akut. Jag gör småsaker som att köpa en hallampa och odla grönsaker i trädgårdslandet så får Mark ta de större grejerna som att bygga om terrassen när han har tid för det. Den här helgen har jag fixat i trädgården, spraymålat lite burkar, gått ut och gått med hundarna, umgåtts med några kompisar, suttit ute i solen, grillat, bakat kanelbullar (är ju kanelbullens dag idag), bakat skorpor, städat och en massa annat. 
 
Vår nya hund Charlie
 
Vår terass
 
Trädgårdsland
 
Zoo med A och J
 
Jag och G
 
 

RSS 2.0