Bönder

Idag har jag hängt lite med bönder efter jobbet och alltså känt mig som hemma. Theresa som också är au pair i Invercargill jobbar dessutom lite extra på familjens gård så hon brukar träffa andra utländska bondgårdsarbetare på onsdagkväller och äta och prata lite så hon frågade om jag ville följa med. De flesta av dem har inte jobbat på gård förut så de kanske inte riktigt är bönder men nästan i alla fall. Var kul att träffa lite folk i min ålder utan att behöva gå ut på ställen med superhög musik och tjejer klädda i för lite kläder. Kul med folk från olika länder också, var typ 15 pers där, Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Kanada och Usa var representerade. Ska dessutom vara lite mer bondig och följa med på en typ farm utställning eller liknande på lördag. Tydligen kommer det finnas kossor där så jag är excited!

Sjukhus

Innan mormor blir orolig kan jag säga att allt är bra. Vaknade som vanligt imorse men innan jag hann gå upp knackade Ellen på dörren och sa att jag skulle köra henne och Aiden till sjukhuset. Aiden har problem med astma och har varit hostig och dålig i några dagar så körde dem dit. Åkte till playcenter med Morgan och han var lite förvirrad över att vi hade släppt av Aiden och Ellen och han skulle till ett annat ställe men han hade kul ändå. Aiden var hemma innan lunch men fortfarande lite dålig och har svårt att sova. Efter jobbet var jag pch klippte mig och färgade håret. Blev bra och var billigare än i Sverige så jag är nöjd. Nu måste jag äta lite middag och passa på att kolla på tv.

Vardagsliv

Idsg tog jag ungarna till drop in gym som vanligt på måndagar. De hade lika kul som vanligt och hoppade mellan madrasser, bollar och studsmattor. Eftermiddagen dödade mig, Aiden var tjurig och trött och Morgan slog huvudet i tv-bänken och fick en stor bula i pannan. Lyckades hälla hälften av middagen på golvet och Morgan vägrade äta sin mat. Flydde när deras mor kom hem och åkte och spelade fotboll. Förlorade matchen och åkte hem igen. Nu hoppas jag bara att det var solen som blänkte när jag åkte hem och inte en fartkamera för i så fall kan den här dagen vara den värsta sedan jag kom hit. Men jag är inte bitter, imorgon är en ny dag och det kan bara bli bättre.

The Catlins

Vaknade igar utan nagra planer for helgen eftersom resan till Milford blev framflyttad. Bestamde mig for att aka till Catlins som ligger ca 45 minuter bort med bil. Vadret var inte sa jattebra men kul att komma ivag lite i alla fall. Sa ringde Catlins beach house och bokade en sang i sovsal. Borjade sedan resan med en tur till countdown for att ladda upp med mat. Lamnade med bilen full av frukt, kex, brod, mjolk, ost, godis, yoghurt, chokladdryck osv.

Lordag:
Ankom till Catlins via Fortrose (som man gor om man kommer fran Invercargill). Akte vidare till Otara och ut till Waipapa point for att kolla pa fyren och sjolejon. Akte sedan vidare till Slope Point och sa fort jag parkerade bilen borjade regnet osa ner. Tankte att lite regn inte skulle stoppa mig och gick den 10 minuter langa promenaden ut till klippan. Fick sallskap av en tjej fran Auckland som inte heller lat sig skrammas av regnet. Kom tillbaka till bilen helt genomblot. Korde vidare till Curio Bay dar mitt boende for natten fanns. Checkade in, vantade pa att regnet skulle sluta falla och tog sedan en joggingtur pa stranden. Nar jag anlande till boningen var bara en person dar men allt eftersom tiden gick blev vi fler och fler. Helt plotsligt fann jag mig sjalv omgiven av 8 tyskar i alla dess former. De var glada att jag var dar eftersom de da blev tvugna att anvanda engelska. Framat halv 9-tiden pa kvallen gick vi till en klippig strand och sag nagra yellow eyed penguins. Det var vid den tiden deras foraldrar kommer upp ur vattnet for att mata dem, hur gulliga som helst.
Sondag:
"Jag vaknade forst av alla, tog min morgonpromenad", Tomas Ledin var det som sjong sa men det stammer faktiskt. Gick en tur pa stranden i gryningen och det var helt otroligt fint. Bestamde mig for att kolla lite vattenfall och tog bilen till McLean falls, efter en 10 minuters promenad var man vid fallen och sedan 10 minuter tillbaka, valdigt haftiga fall och natur. Akte sedan vidare till Cathedral Caves, efter en vandring ned till stranden pa cirka 10 minuter och sedan lite langs stranden var jag vid grottorna, jattehaftiga och stora. Vandringen tillbaka upp var det dock varre med, var tar konditionen vagen nar man gar av fotbollsplanen? Akte vidare till Matai falls och de var annu finare an de forra. Inga langa promenader heller sa man hinner vila ordentligt nar man kor mellan dem over berg och dalar. Sista stallet jag besokte var Purakaunui falls som faktiskt var annu lite haftigare.
Vadret var valdigt omvaxlande, lordagen otroligt blasig men mycket varmare och mer vindstilla pa sondagen. Regnet kom och gick sa korta vandringar var bra alternativ.

Friday och ännu en vecka slut

Tiden flyger förbi, redan fredag igen. Idag hade vi inget planerat så jag satte ungarna i vagnen och gick till mataffären. Köpte bland annat smör och strössel. Lyckades få dem att sköta sig medans vi bakade chokladbollar och resultatet blev riktigt bra även om Aidens snarare blev chokladplattor. Skulle åkt till Te Anau idag för att åka vidare till Milford Sound imorgon men tjejen jag skulle åka med blev sjuk så det får bli en annan helg.

Mainly music och PD

Idag har jag faktiskt gjort lite nytt och inte samma gamla vanliga. Började dagen med att åka till mainly music där ungarna kan dansa till lite sånger i en halvtimma och sedan leka fritt. Aiden och Morgan har bara varit där en gång förut och vågade inte dansa, satt istället i mitt knä och gömde sig. När det var dags att leka var de däremot med på noterna och hade jättekul. Träffade en tjej där som jobbar som nanny två dagar i veckan och också är anställd via Wild Things. Jag åkte hit via Au Pair Link men eftersom de inte har så många au pairer här nere på sydön blev jag överskriven. I vilket fall som helst var det en professional development grej på kvällen med Wild Things så tjejen jag träffade erbjöd mig skjuts dit vilket var väldigt bra eftersom jag nästan tänkte skippa det för att gå på fotbollsträning. Träningen blev inställd och jag fick massa gratis kex, ost, juice, vi druvor och kakor på mötet så jag är nöjd. Mötet gick ut på att prata om learning stories, det är små texter vi måste skriva ihop med några bilder till för att visa föräldrar vad barnen gör, utveckla barnens lärande och uppmärksamma vad barnen gör. Tror jag. Är inte riktigt säker men måste nog börja göra lite sånna nu ändå. Får ta tag i det när barnen sover imorgon.

Time flies när man jobbar med barn

Då var det redan onsdag kväll då, har trott att det är tisdag hela dagen. Idag var både ungarna och jag trötta så vi har gått en liten promenad men sen inte gjort så mycket mer. När de vaknade klockan tre ville Aiden att jag skulle ligga i soffan så han kunde köra bilar på min rygg, gratis massage? Det tackar man ju inte nej till. Sen ville Morgan att jag skulle sitta så han kunde sitta i mitt knä och halvsova i tjugo minuter. Skönt att de är trötta när jag också är trött. Fick i alla fall ett litet svenskt paket och det kom sov ett brev på posten med djungelvrål och bilar i! Det gjorde mig glad så jag gick och simmade för att utnyttja den glädjen.

Konstgräspluppar

Man vet att man har spelat fotboll när man hittar konstgräspluppar överallt. Men de är lite större här än hemma så lättare att plocka bort. Nu har sjätte veckan här börjat och allt flyter på som vanligt.

Helg

Helgen har som vanligt flugit förbi. Gjorde inte så mycket igår, skypade med mamma och pappa och sen på kvällen var det en i klubben som bjöd in folk att komma och grilla och så. Var där ett tag med massa människor från klubben. Alla är väldigt trevliga men känner ju inte så många. Idag blev jag upplockad klockan 10 av min tränare, spelade lite med mig själv i en timma medans herrarna tränade/värmde upp för sin match. Dom förlorade med 5-3 men det var kul att kolla. Åkte hem till tränaren efter matchen och åt lunch med några i hans lag för att sedan skynda oss tillbaka för damernas träning. Kul när jag börjar prata med tjejerna i laget och komma in i det hela. Nu är jag mycket trött och sover nog gott inatt.

Time out

Gårdagen bjöd på fint väder så efter en förmiddag på Chipmunks för att trötta ut barnen spenderade vi eftermiddagen i trädgården. Även dagen har varit varm så biblioteket på förmiddagen och sedan trädgården på eftermiddagen. Vissa saker här kommer jag få yrkesskada av. Till exempel säger Aiden och Morgan "gucky" när de vill gå ut och bli smutsiga eller när något är allmänt messy, jag kommer troligtvis göra det när jag kommer hem. Dessutom hamnar de i time out i två minuter om de gör dumma saker som att bita varandra eller slänga mat. Sorry familj och vänner om jag stänger in i ett rum och säger att ni får sitta i time out om ni gör något dumt när jag kommer hem. Det blir lite jobbigt för mor och far dock eftersom de säger att antalet minuter i time out ska vara lika med barnens ålder. Måste vänja mig av med barnuppfostran innan jag börjar umgås med mina vänner igen.

Vad är det med naturen egentligen?

Varför blir alla människor så trevliga av naturen? Hemma i Sverige vet man ju att alla hälsar på varandra i skidspåren. Och idag efter jobbet åkte jag mer till hamnstaden Bluff för lite vandrande i någon timma. Alla i spåren där ler och hälsar när man går förbi. Måste ju ha med naturen att göra. Var i alla fall otroligt vackert där nere idag, solen sken och fåglarna kvittrade. Eftersom dagen bjöd på så fint väder gjorde jag lite fingerfärg och tejpade ihop sex papper till ett stort så Aiden och Morgan kunde måla lite utomhus. Tog lite tid innan de vågade leka ordentligt med färgerna men sen var det inga problem. I slutet var det inte ens fingermålning utan snarare fotmålning då de gick omkring i färgerna för att sedan sprida blått, rött, grönt, lila och gult över hela gräsmattan. Men fint blev det minsann.

Vuxenpoäng

Jag tycker att det ger lite vuxenpoäng när folk här tror att Aiden och Morgan är mina barn. Senast idag var det en pappa på playcenter som trodde det, och det efter att ha spenderat två timmar där så man blir ju lite stolt över att man är så bra på att ta hand om ungar så man misstas för deras mamma. Eller så ser jag bara gammal och sliten ut. Har haft en ganska lugn dag och avslutade med en promenad till simhallen för lite plaskande.

Övertid

Jobbar över idag, Ellen och John är på fest för Johns svåger så jag är ensam hemma med barnen. Övertid betyder egentligen att Ellen kom hem som vanligt, badade och nattade barnen och sen åkte. Så jag behöver bara vara hemma och det hade jag ändå tänkt vara så det är inte så hårt arbete. Idag åkte jag med barnen till drop-in gym som de älskar, de springer runt och skrattar och klättrar omkring i en timma och är sen jättetrötta efter lunchen och sover som de ska. Skönt för mig! Dagarna går och flyter nästan ihop så jag knappt märker det. Har varit här i över en månad redan.

Sala på andra sidan världen

Ju längre jag är här, desto mer känns det som jag har kommit till ett Sala på andra sidan jordklotet. Det är mycket som är annorlunda men också en hel del som är så himla likt. Igår åkte jag med Adelina och hennes kompis till Riverton och vidare lite utmed kusten och stannade på alla turistiga ställen för fotografering. Han sa att den turen vi tog var ungefär samma som Japanska turistbussar tar och stannar fem minuter på varje ställe. Men det är så himla fint här så det är okej att vara turist. Bestämde mig dessutom för att absolut inte prova på surfing här eftersom det tydligen finns en hel del hajar i vattnet. Så nej tack! Gick ut med dem på kvällen och det är vad jag menar med att det är likt Sala. Alla känner alla och om de inte känner varandra vet de ändå allt om varandra. Man känner igen precis allt från folk hemma. Skickade sms till min privata taxi ganska tidigt och åkte hem och sov. Idag hade jag fotbollsträning, ännu mer likheter med Sala när man hör folk där prata. Träningen var rolig i alla fall, inga jättebra spelare men trevliga människor och seriösa träningar. När vi börjar är hela träningen uppställd så vi får bara från övning till övning och man kan ju avgöra lite själv om man vill bli trött eller inte. Nu väntar ännu en veckas arbetande.

Lite spänning i vardagen

Fick lite spänning idag när jag skulle ut från toan och det helt enkelt inte gick. Handtaget hade helt gått sönder och jag var inlåst. Aiden och Morgan var två rum bort i vardagsrummet och lekte och jag skulle vara ensam med dem i ytterligare två timmar. Smidig som jag är klättrade jag upp på toalettstolen och ut genom det lilla fönstret, jättebra tyckte jag. Tills jag insåg att dörren in i huset var haspad från insidan med en hasp högst upp på dörren så ungarna inte kan springa ut hur de vill. Så det fanns ju inte en chans att jag skulle kunna få dem att öppna. Hittade ytterligare ett öppet fönster och klättrade snabbt och enkelt in bakom ryggen på Aiden och Morgan. Mest roligt är att de inte ens märkte vad jag höll på med. Som tack för det fick jag bära på Aiden i tjugo minuter medans jag lagade mat åt dem eftersom han fortfarande är lite febrig. Men spännande var det minsann.

Lazy day

Inte gjort så mycket idag, vek ut soffan till bäddsoffa och så har Aiden legat där en hel del idag. Morgan har varit väldigt trött även han så vi har mest läst böcker och kollat på film. Däremot har matlagning och klädtvättande blivit svårare när Aiden får för sig att han vill upp så jag måste bära omkring på honom. Men överlag en rätt slapp dag, ganska skönt faktiskt.

Barn med feber

Tog Aiden och Morgan till drop in gym idag, Invercargills gymnastikklubbs lokaler används fyra dagar i veckan till att man kan komma dit med sina barn och de kan leka i någon timma. Morgan gillade det men Aiden låg på golvet och såg trött ut. Trodde det berodde på att han sovit dåligt inatt vilket vi trodde berodde på allergisk reaktion mot mjölk. Han var gnällig och trött hela förmiddagen så gav dem lunch tidigt och la dom för att sova. Visade sig då att Aiden hade feber så blev en tröttsam eftermiddag med gnälliga barn eftersom Morgan också vill ha samma uppmärksamhet som Aiden. Lyckades i alla fall ta mig igenom dagen och avslutade med en fotbollsträning på kvällen. Flera spelare som är mycket dåliga, ett par stycken som kan spela och tränaren är väldigt bra. Kan nog bli kul bara vi blir några fler. Hoppas att moster Monica fortfarande läset bloggen för tack för födelsedag/alla hjärtans-dag presenten!

Playcenter

Började dagen med att åka till playcenter, vi åker till ett som ligger 10 minuter utanför stan och där finns hur mycket grejer som helst att leka med. Skönt för mig eftersom barnen blev trötta och sov i över en och en halv timma. Det betydde lång lunch så jag passade på att hitta ett recept på kladdkaka som jag ändrade helt så det passade tre olika allergier och dessutom lite andra ändringar eftersom alla ingredienser inte fanns hemma. Men hade i alla fall kakao precis som det stod, annars var allt annorlunda mot receptet. Men kakan blev mycket uppskattad ändå och jag får nog skynda mig om jag vill ha en bit till. Jättenice väder idag och jag avslutade dagen med en promenad till en park och satt under ett träd och läste en timma, underbart!

Back to reality

Slut på gungande och plaskande i forsar  rör ett tag nu då. Insåg när jag kom hem att jag har saknat mina små pojkar fast jag bara varit borta två dagar. Imorgon ska jag jobba igen, blir en fyra dagars vecka eftersom idag var public holiday så jag var ledig. Tog bussen tidigt från Queenstown och har vilat upp mig hela dagen och också hunnit med en fika med Adelina. Nu ska jag snart gå och lägga mig och sova riktigt gott i min stora säng inatt.

Queenstown!

Helt awesome, världens bästa stad att spendera ett par dagar eller veckor på. Mer blir nog tröttsamt. Här finns verkligen allt! Anlände med bussen igår och mötte upp med Emelie som kom ner med familjen hon jobbar hos i Auckland. Vi åkte upp med gondolen och såg världens finaste utsikt över Queenstown bay. Satt sedan och pratade med trevliga människor som alla bor på bumbles backpackers, mycket bra ställe och relativt billigt med tanke på läge och bekvämlighet. Sov knappt en blund inatt och var uppe halv 7 för att åka till Nevis swing, gungade sedan, sida vid sida med Emelie i en gunga med 120 meter replängd och ett 70 meter dropp. Det var helt otroligt och jag är så glad att jag gjorde det. Tillbaka till Queenstown för lite lunch och sedan mötte vi upp med folket från frogz för lite white water sledging. Iförd våtdräkt, hjälm, flytväst och simfötter "sledgar" man i en fors på en flytgrej. Det var verkligen superkul men inte bra för en skadad fotled. Inte blev det bättre av en krasch i en stenbumling så benen numera är fulla av blåmärken. Men kul var det! Tillbaka in till Queenstown för godaste kycklingburgaren någonsin på Fergburger. Ikväll ska vi umgås med fler trevliga backpackers från hela världen. Längtar redan tills nästa gång jag kommer hit!

Anderson park

Spenderade hela förmiddagen i Anderson park, ungarna fick leka av sig och jag stod osmart nog och knuffade gungan från samma håll så kan väl inte direkt påstå att jag är vändstekt just nu. Nu sitter jag och vilar upp mig efter veckan och taggar för tre dagars ledighet och en weekend i Queenstown!

Irritationsmoment

Idag har jag irriterat mig på en hel del. Bland annat började Aiden storgråta för att jag skar äpplet mitt itu istället för att ge honom ett helt. Visst, det är inget fel med att veta hur man vill ha sin mat. Men still, förväntar han sig att jag ska bygga ihop det igen? Dessutom är det irriterande att alla i simhallen simmar fortare än mig, man vill ju inte vara sämst. Blev fint väder nu på kvällen i alla fall, hoppas det håller i sig tills imorgon.

Februari

Det är redan februari och tiden går rätt fort här. Aiden och Morgan har varit rätt snälla och lugna idag, katten Amber var nog dock av en annan åsikt då de efter att ha dragit henne i svansen x antal gånger fick smaka på hennes klor. Men det är så de lär sig att man inte bråkar med katter. Tog dem till multiple birth coffe morning som multiple birth klubben har en gång i månaden, känner mig lite lagom elak när jag sitter och mumsar chokladkakor och Aiden och Morgan får äppelbitar och torra mackor på grund av sina allergier. Men once again, lika bra att de lär sig.

RSS 2.0