Lugnet efter stormen

Har varit lite halvt storm sen i måndags med hagel, regn, snö, vind och kyla. Idag var vädret jättefint. Ungefär som en fin vårdag i Sverige fast det är vinter här, sol och blå himmel. Synd bara att vi spenderar fredagarna i mataffären och med att städa barnens rum och tvätta massor kläder och lakan. Snart dags att laga middag och sedan har jag träning men då har solen gått ner för längesedan och det är mörkt och kallt. 

Sjuka barn igen

Den här veckan har vi hunnit ked biblioteket, ett besök på brandstationen och en date med Hannah och Abbie på Chipmunks. Igår kväll hittade vi utslag på Morgans rygg och det återstår att se om det är vattkoppor eller något annat. Har i alla fall förberett mig för en dag hemma med nytt recept på cookies så blir lite bakning. När jag säger till Aiden och Morgan att jag ska lämna dem snart blir de jätteledsna och kramiga. Men mycket snart är det för om 15 dagar kommer mamma och pappa hit!

Måndag morgon

Alltid lite jobbigt med måndag morgon men har bara tre veckors jobb kvar här, helt sjukt fort har det gått. I lördags åkte jag upp till Queenstown för att träffa Adelina, massor med folk på grund av Winter festival. Blev tidig kväll för mig dock eftersom jag söndag morgon skulle köra till Gore och spela match. Förlorade med 3-1 men de som lgger sjua på samma poäng som oss förlorade också. Lyckades skada en medspelare och få matchens lirare så vet inte om jag ska kalla det en bra eller dålig match. Idag ska jag åka till biblioteket med barnen och förhoppningsvis orka ta mig till gymmet ikväll.

Min fina lilla bil

Igår köpte jag min bil av Trisha, den går mycket bra. I alla fall de 90 minuter jag kört den eftersom jag körde hem henne när jag köpt bilen. Har dessutom börjat berätta för Aiden och Morgan att jag ska åka härifrån snart och de ska få en ny nanny. De blir jättekramiga och känslosamma när jag säger det vilket är kul eftersom de i vanliga all inte förstår vad man pratar om. Det är sjukt vad de har vuxit sen jag kom hit och hur mycket de ha förändrats. Idag kommer Wendy från Wild things hit och jag ska även städa deras rum och handla mat för nästa vecka, sen är det träning ikväll och imorgon ska jag klippa mig och sedan åka till Queenstown och träffa Adelina för sista gången i NZ.

Närmar sig slutet

Börjar märka att slutet närmar sig. Adelina har åkt men träfrar henne en gång till i Queenstown i helgen. I måndags träffade jag Theresa för sista gången här eftersom hon ska resa nu och när hon kommer tillbaka är jag ute och reser. Igår insåg jag att det var sista playcentre för mig eftersom vi har andra planer nästa tisdag och sen är det school holiday mina två sista veckor här. Tiden har gått så himla fort och kommer verkligen sakna ungarna när jag lämnar dem. Men ser fram emot att resa och fixade bilförsäkring igår.

Fotbollshelg

En helg full av fotboll, precis som hemma. Träning fredag kväll, kolla em lördag morgon, kolla herrarnas match lördag eftermiddag (1-0 QP), hänga i två olika klubbrum efter matchen, kolla em söndag morgon, spela match söndag eftermiddag (mot Queenstown som vunnit alla sina matcher iår, tills de spelade mot oss och bara fick 1-1) otroligt bra match av hela vårt lag och vi blir bättre och bättre på att spela ihop, hänga i klubbrummet efter matchen sedan hem och laga lite middag. Det var inte riktigt hela min helg. Lördag förmiddag gjorde jag cheeserolls för ungarnas playcentre sålde, kände mig duktig som ställde upp och hjälpte till trots att jag är ledig på lördagar. Nu är det måndag morgon igen och jag har 20 dagar av arbete kvar här.

Brandbilar och skrikande ungar

Vaknade kvart över 6 av massa branbilar som åkte förbi utanför, lyckade precis somna om till kl 7. Då bestämde sig Morgan för att ställa sig utanför mitt rum och ropa på mig. Hade gärna gått upp och pratat med honom men det skulle bara göra så att han ställde sig där och skrek varje dag så stannade i sängen. Gick upp tidigt igår för att hinna simma och skriva inköpslista innan jobbet. Bokade sedan en klipptid och åkte till Mainly music. Eftermiddagen ägnade vi åt att måla eftersom vi måste ha med en teckning var från ungarna till playcentre för att plasta in så de kan ha den på bordet när de äter. Passade på att göra earthquake drill när de målade så de fick leka sköldpadda under bordet. Måste även göra fire drill innan term 2 är slut. Idag ska vi handla mat och jag måste städa deras rum. Ganska tråkig dag men det är i alla fall fredag och träning ikväll.

30 dagar

Om 30 dagar kommer mamma och pappa hit för att resa med mig! Kan inte riktigt fatta att tiden gått så fort. I måndags blev det chipmunks och Ellen kom dit för att äta lunch med barnen. Igår var det playcentre och vädret var faktiskt riktigt bra så spenderade lång tid utomhus. Idag var vi på biblioteket ett tag för att sedan åka till tandläkaren. Gårdagen var jag utan facebook eller nyheter i 24 timmar för att inte höra resultatet i Sveriges match innan jag såg den, var ju inte så bra resultat dock men kul med fotbolls em i alla fall. Nu ska jag snart iväg på träning i kylan.

Fotbolls em

Nu har fotbolls em börjat så hoppas Sverige gör bra ifrån sig iår. Både vi och herrarna vann lördagens matcher, 5-1 vinst blev det för oss så nu ligger vi sexa i tabellen. Tre matcher kvar och vi måste hålla placeringen eller klättra för vi vill spela top six i second draw. På grund av fotbolls em blev det ca två timmars sömn natten till söndag eftersom matcherna är klockan 3 och 6.45 här så söndag gjorde jag ingenting utom att hjälpa Ellen med middagen och städa upp efter. Gick och la mig klockan 8 och sov 10,5 timmar så är utvilad inför veckan nu om ungarna skulle välja att vara jobbiga.

Regn

Vaknade nyss och regnet öser ner, det kan verkligen regna mycket på samma gång här. I alla fall lite varmare än det varit. Har varit fruktansvärt kallt och Theresa sa att de hade snö i Woodlands 20 min från Invercargill i förrgår. Igår varf det en decimeter snö i Christchurch så alla flyg där var inställda, tycker de borde vara lite bättre förberedda men skulle ju inte ut och flyga så gör inte mig så mycket. Bakade cinnamon roll muffins igår, blev riktigt bra. Kan inte baka kanelbullar för så många ingdientser jag måste byta ut då och förstår mig inte på jästen här. Fick även höra igår att mina kompisar här ser mig som tystlåten, väldigt komiskt, har aldrig hört nåton säga det om mig förut. Nu måste jag gå och arbeta, matinköp på schemat idag. Träning på kvällen om vädret blir bättre och imorgon börjar EM. Clubday imorgon också vilket betyder att både vi och herrarna har match.

Sveriges nationaldag

Märker ju inte av sveriges nationaldag här, tyvärr ingen röd dag men var ju visserligen ledig i måndags. Morgan var sjuk igen igår så blev inget playcentre. Vi hade en dag hemma vilket var trevligt eftersom Adelina lämnade Invercargill vid lunchtid så jag och hon tog en lång frukost medans barnen lekte. Resten av dagen gick bara ut på att försöka underhålla barnen inne i huset. Skulle till gymmet på kvällen men kunde inte hitta mina shorts. Hittade de slutligen i tvättmaskinen med ungarnas haklappar så blev inget med det. Idag var det multiple birth coffe morning eftersom det är första söndagen i månaden. Morgan var rätt tjurig efter deras eftermiddagstupplur men dagen slutade bra med en träning i kylan. Bra med en extraträning i veckan eftersom helgens match är mycket viktig.

Långhelg

Måndag kväll och har varit ledig idag eftersom det är Queen's birthday. Fråga mig inte varför det är en röd dag, får ju betalt för det så bryr mig inte så mycket. Har i helgen spenderat 9 timmar med att kapa ved. Intressant att fast man är på andra sidan jorden är det fortfarande samma sak som hemma. Samma personer som går på träning, hjälper med att samla pengar, supportrar andra lag i klubben, hjälper vid clubday osv. Vi fxade i alla fall fyra släp ved, ett kvar. Eftersom vi inte hade någon match på söndagen blev det en mycket rolig utgång på lördagen, Adelinas sista helg i Invercargill ju. Idag hann vi med lite shopping, kolla på herrarnas match som de tyvärr förlorade trots två straffräddningar av deras målvakt och även middag med Adelina och Rachel. En mycket bra men kall dag i Invercargill.

Kort inlägg

Hinner egentligen inte skriva, ska iväg och hugga ved för att tjäna pengar till laget. Men för mormors skull kan jag skriga att jag lever. I onsdags var Rachel här med sina tvillingflickor och vi bakade cookies. Annars har veckan varit som vanligt. Skrev lite papper på bilen i torsdags så runt 20 juni har jag en egen bil för första gången. Måste bara betala också. Adelina kommer hem från Queenstown idag så ska umgås med henne riktigt mycket fram till tisdag när hon åker härifrån.

RSS 2.0