Upptagen kvinna

Har massor att göra så hinner knappt skriva. Helgen i Queenstown blev mycket lyckad. En trött Monika och en trött Adelina packade söndag kväll Adelinas grejer eftersom hon nu lämnar sin familj. Igår blev det ett besök på biblioteket med barnen och Adelina. Lånade bland annat en receptbok så efter biblioteket åkte vi till pak n save och inhandlade produkter för bakning. Blev blåbärsmuffins och cookies med russin. Självklart gluten, mjölk och äggfritt. Kvällen spenderade jag med Adelina och andra vänner. Idag var jag parent help på playcentre vilket betyder att jag var där tidigare bland annat för att göra health and safety check, stort ansvar men inga barn skadades under dagen så måste ha lyckats. Aiden och Morgan somnade gott och jag fick ett lunchbreak. När de vaknade kom Adelina förbi och umgicks med oss och efter jobbet hann jag med att gå till gymmet för ett träningspass.

26 maj

Match igår kväll mot serieledarna och helt plötsligt var jag swiper, mycket intressant. Vi spelade vår bästa match för säsongen. Inledde och avslutade målskyttet men förlorade tyvärr med 4-2. Idag ska jag till gymme, kolla på herrarnas match och sedan åka till Queenstown med lite kompisar. Eventuellt Milford på söndag, får se hur det blir med det, beror troligtvis på vädret.

Huvudlös

Idag när jag bytte Aidens blöja utbrast han plötsligt "Mocki, head off". De säger ganska ofta åt mig att ta av mig luvan om jag har den på mig men det var första gången Aiden ville halshugga mig. Efter det blev han i alla fall snäll igen och vi åkte till Mainly music. När de sov betalade jag för min flygbiljett som den 15 oktober tar mig från Auckland till Singapore och den 30 november från Singapore till Stockholm så har lite tid att spendera i Asien. Efter jobbet gick jag till gymmet och cyklade lite eftersom mitt knä inte ville springa eller simma idag. Gick sedan på bio och såg the dictator med Adelina och folk från fotbollen. Mycket rolig film måste jag säga. Lyckades även vara hemma 6 minuter innan min utsatta tid så alla blev glada och nöjda.

23 maj

Ännu en dag passerat. En mysig förmiddag i parken i det fina vädret. Vi stötte på Rachel och hennes tvillingflickor så kollade på djuren tillsammans. Sedan hem för lunch och sovande för barnen, under tiden gjorde jag en learning story och planerade kommande veckas måltider. Träning på kvällen och sedan en trevlig pratstund med Ellen innan sovdags.

Tiden går

Blir lite upprörd på mig själv för att jag missar att skriva så mycket. Med mitt minne är det bäst att skriva ner allt så jag kommer ihåg vad jag har gjort när jag kommer hem. Söndagens match slutade 1-1 efter cl-final och donkenfrukost klockan 06.45 begav vi oss till Winton och spelade i regnet. Lyckades även få ett gult kort, ingen vet varför, skulle gissa osportsligt utseende. Efter matchen åkte vi till middle pub i Winton, det är den som ligger mellan bottom pub och top pub, helt seriöst alltså. Sedan blev det tillbaka till Invercargill och laga lite mat och somna tidigt. Vaknade utvilad måndag morgon efter att ha sovit 9 timmar. Åkte till drop in gym med Aiden och Morgan, Morgan är fortfarande rädd för den lilla rödhåriga killen som jagade honom runt gymmet för några veckor sedan. Men vi lekte i alla fall ett tag där, hoppa lite trampolin osv innan vi åkte hem och lagade lunch. Eftermiddagen blev slö och vi lekte med tågbanorna som Ellen har lånat från toy library för att ge lite omväxling till barnen. Lagade köttfärslimpa för första gången i mitt liv och till och med mormor skulle varit stolt över mig, dock ingen lingonsylt men det får man klara sig utan ibland. Efter jobbet åkte jag till gymmet och sedan till mataffären och köpte det jag behöver för att laga mat till barnen resten av veckan. Ska börja göra inköpen av mat för barnen från och med nu för det tar för lång tid för dem att göra på helgerna så de hinner inte umgås med sina barn. Försöker även hitta lite nya recept så de inte alltid äter samma gamla vanliga mat, därav köttfärslimpan. Kommer även tillaga tonfiskwraps, soppa och kycklingpaj den här veckan, kan bli spännande. Idag var vi på konsert på förmiddagen. En festlig detalj är att det var ungefär 10-12 låtar och två av dem var ABBA-låtar, fick mig att tänka på när jag och Tova satt på lokalbuss i Tanzania och de kör ABBA-maraton. Msn kommer liksom inte undan hur långt från Sverige man än åker. Nu sover barnen och jag har precis betalat registration på 124.40 dollar för bilen jag ska köpa så den är liciensierad fram till 18 oktober nu. Idag är det fint väder så kanske går vi ut lite i eftermiddag och efter jobbet ska jag troligtvis simma och umgås med några kompisar, skönt att komma ut ur huset och familjen.

Flera dagar

Drar ihop flera dagar till ett blogginlägg eftersom jag inte hinner skriva. I torsdags hade vi mainly music men Aiden och Morgan var väldigt trötta och gjorde inte så mycket. Jobbade lite extra och slutade strax efter 6 så struntade i att gå till gymmet och åkte och umgicks med lite kompisar istället. Igår var vi på playcentre trots att det var fredag eftersom det var en workshop om supporting play där. Riktigt bra och fick mig att tänka till på hur jag närmar mig Aiden och Morgan när de leker. Blev gym och middag med familjen på kvällen sedan umgås med folk från fotbollen. Idag har jag bara hunnit med att simma och snart kommer Adelina och plockar upp mig så åker vi och kollar på herrarnas match. Resten av helgen ska jag bara umgås med folk och spela match mot Winton imorgon.

Söta uttalanden

Barn säger så mycket gulligt. Igår på playcentre pekade Morgan på guldfisken som simmade i sin skål och sa "fish, my eat!" så jag fick förklara för honom att det inte var den typ av fisk som man äter. Sen fick han mata fisken eftersom jag var parenhelp och därför stannade några minuter efteråt. Efter jobbet skyndade jag iväg och simmade en kilometer supersnabbt för att hinna umgås med folk innan jag måste vara hemma. Hade dock en diskussion igår kväll och numera får jag vara ute till 10.30, eftersom jag tydligen är 14 år gammal. Idag har vi haft besök av Wendy från Wild Things och dessutom hunnit baka cupcakes igen eftersom de tyckte det var väldigt kul i fredags. Nu sover de så sött och jag har ett litet lunchbreak innan jag ska hänga tvätt och plocka ur diskmaskinen. Ikväll är det träning med herrarna så kommer hem supertidigt och alla blir glada och nöjda.

Nya upplevelser

Organisationer och liknande som skickar au pairer annonserar ju alltid med att man får uppleva så mycket nya saker. Nu har jag fått en ny upplevelse, i stort sett första gången i mitt liv som en vuxen person säger till mig när jag måste vara hemma. Är van vid att helt enkelt bli litad på men efter fyra månader här i familjen har jag helt plötsligt fått en tid. Och det värsta är att det är klockan 10, visserligen bara veckodagar men det är ändå lite väl tidigt tycker jag. Har i alla fall hunnit med att gå till gymmet och sedan möta Trisha och Adelina för middag på Thai dee och även kollat på Trishas bil som jag troligtvis ska köpa i slutet av juni när hon åker hem. Och ändå vara hemma 21.40, stolt jag blir över mig själv som kan passa tider. Vet dock inte hur lång tid det tar innan familjen förstår att klockan 10 är orealistiskt tidigt.

Full fart hela helgen

Har varit en fullspäckad helg. Hunnit med träna, kolla på match (vinst 2-1 till QP), spela på match (värdelös förlust med 5-0), umgås med massa folk i klubben som sjunger och skriker högt när man vill sova, köpa en ny tröja, äta massa onyttigt, deppa över förlusten, tröstäta, umgås lite till med folk, sova väldigt lite, hänga i klubbhuset, laga pannkakor som var delikata, åkt taxi för första gången i nz (utöver min gratistaxi (dock betalade jag inte själv)), känna av en jordbävning, följa updatering på sveriges hockeymatcher kl 06.15 på morgonen osv. Har också insett att så länge Theresa har min hårddisk och jag inte har några filmer på plattan är den totalt useless. Får reda ut det så snabbt jag kan, men nu är det sovdags.

Part of the family

Nu är jag en del av familjen här, imorse när Aiden inte skötte sig sa Ellen ifrån med både för-och efternamn för att han skulle lyssna. Morgan sa då både sitt för-och efternamn varpå John och Ellen gjorde samma sak. Aiden sa då mitt namn med deras efternamn. Otroligt gulligt tycker jag. Idag har de skött sig bra hittills, just nu sover de och när de vaknar ska vi göra mors dag kort. Hade tänkt gå till gymmet ikväll men mitt knä är lite väl blått efter krock med en spelare på träningen igår så blir nog bara att umgås med någon kompis eftersom jag försöker komma ut ur huset ett tag varje dag, kan bli lite instängt annars.

Skötsamma ungar?

Vissa dagar är Aiden och Morgan mycket skötsamma. Gårdagen var inte en sådan dag. De var riktigt griniga och jobbiga men tog oss i alla fall igenom dagen. Sedan blev det lite simning följt av glass hos Adelina. Idag var de desto bättre. Playgroup med Wild Things och de spenderade två timmar med att leka med tåg medans jag pratade med Adelina och Rachel. Efter lunch och sömn åkte vi till biblioteket och de var helt perfekta där. Tackade bibliotekstanten för stämplarna de fick på händerna och vinkade glatt hejdå när vi gick. Efter jobbet tränade jag med herrarna men de skulle träna grejer inför lördagens match så var med andra och tredjelaget istället vilket inte var speciellt roligt men fick i alla fall spela fotboll. Aiden var förresten otroligt söt idag när han nös och jag sa prosit och han svarade potti.

Söndag-måndag

Söndagen började med att jag jobbade en timma medans Theresa fortfarande sov. Efter en frukost som skulle göra båda mina systrar stolta åkte vi och spelade match mot Western, blev vinst med 4-0 och jag insåg att jag inte kan göra mål längre, två skott i ribban, ett i stolpen och ett antal precis utanför. Otroligt besviken var jag efter matchen men skönt att man inte missade avgörande skott i alla fall. Efter matchen åkte vi till min tränare och kollade på film med bland annat hans barn som är otroligt söta. Speciellt lilla tjejen som helt plötsligt börjar klä av sig sin pyjamas utan anledning. Igår var det drop in gym med barnen, färre folk än vanligt så Aiden och Morgsn hade väldigt kul. Dock hade de svårt att förstå att jag hade träningsvärk så blev lika mosad som vanigt. En bra idé som deras mor hade var att vi ska prova att låta de sova längre eftersom kortare sömn bara gjorde att de var tjuriga och inte somnade på kvällen så igår fick jag nästan två timmars lunch. Visserligen använder jag lite av tiden till att hänga tvätt och städa upp lite men ändå otroligt skönt när man jobbar 9,5 timmar med dem att få ett långt break. Efter jobbet gick jag till gymmet och skulle träna lite kort så körde 15 min cross trainer och tänkte köra 15-20 löpband men saken var ju förinställd på en timma och jag ville inte förlora så för första gången i mitt liv sprang jag en timma i sträck. Medelhastigheten blev 9 km/h vilket jag tycker är rätt bra. Efteråt umgicks jag med folk i klubben, somnade på soffan 10.30 och vaknade 1.30 så kom hem otroligt sent till ett iskallt rum.

Lördag

Är otroligt dålig på att hitta på fyndiga rubriker. Alla använder rader ur sångtexter, citat ur filmer osv men jag har lite för dålig fantasi för det. Dagen började med långt skypesamtal med mor och far, härligt att höra att allt är bra hemma. Skulle och kolla på rugby men bilen startade inte så gick och simmade istället. Åkte sedan och kollade på Waihopai-Queenstown, Qtown somska vara jättebra låg under med 2-0 ett tag men vände och vann med 2-3. Lånade sedan en bil och åkte och hämtade Theresa i Woodlands, tog lite tid att hitta hennes hem men till slut var jag där. Vi kollade på herrarnas match, QP vann med 3-2, mycket spännande match med mål i slutminuterna. Åkte sedan runt och fixade lite saker innan vi åkte hem till mig och vilade lite. Ska snart tillbaka till Surrey Park som är QP's hemmaarena för att umgås med lite folk, sen blir det troligtvis take out och film men lite kompisar från klubben ikväll.

Lugn fredagkväll

Dagen har varit bra, började med att åka ut till Adelina och Jacob. Aiden och Morgan gillade det, de fick åka släpet bakom bilen och mata geten och korna. De fick kasta stenar i ån och leka med Jacobs tåg. De sov bra och fick därför en paus jag verkligen behövde. Väckte dem klockan tre och idag var de duktiga och kom ut i vardagsrummet efter en kvart. Klädde på dem och så fick de leka ute, lite gungande och sedan lagade jag middag åt dem. Träning på kvällen som var riktigt jobbig, äntligen trött i benen efter en träning med damlaget. Blir nog att sova tidigt ikväll.

Massa jobb

Igår jobbade jag visserligen som vanligt, men jobbigt var det eftersom de varit sjuka och vi stannade i huset hela dagen. Gjorde lite fint höstpynt på förmiddagen och lite pussel och sånt på eftermiddagen. På kvällen hade jag träning med herrarna, mycket kul. Idag har Ellen varit hemma eftersom hon fått ungarnas sjukdom. Jag åkte med barnen till Mainly music och på eftermiddagen var de ute och lekte medans jag städade deras rum. Jobbade två timmar extra, badade dem, läste för dem och nattade dem eftersom Ellen är sjuk. Slutade för en kvart sedan och nu ska jag snart och umgås med Adelina och lite annat folk.

Sjuka igen

Aiden blev som sagt sjuk måndag och vi stannade därför hemma igår. Hans temperatur gick ner under dagen och han var bara runt 37.7. Vid lunchtid var Morgan dock 38.6 och de fick paracetamol och sedan sova i två timmar. Morgans temperatur hade inte gått ner när de vaknade och jag satt med dem på soffan i en timma. Aiden mådde bättre och bättre och var nere på 37.5 men Morgan steg till 39. Så bara att ta av alla kläder och badda honom med fuktig trasa. Aiden ville såklart också ta av kläderna då och jag hade två små pojkar i blöja att ta hand om. Ingen middag ville de ha, blev lite paprika, frukt och kex som jag fick mata Mlrgan med. När jag sutade var han i alla fall nere på 37.5 så hoppas han mår bättre idag. Jag blir i alla fall bra på att ta hand om sjuka barn. Efter jobb åkte jag och kollade på Adelinas unge som spelar basket, de vann finalen som var väldigt jämn, kul att man blir så involverad av att kolla på en match. Vi åkte sedan till gymmet och umgicks efter det med folk i klubben.

RSS 2.0