50+ kilometer

Den här veckan har jag inte haft några fotbollsträningar så har sprungit varje dag. Jätteskönt att prova olika rundor och distanser och varianter. Så här har veckan sett ut:
Måndag: 7 km (3,5 uppför och 3,5 ner igen)
Tisdag: 8 km
Onsdag: 6 km (3 uppför och 3 ner igen, med 5 korta och 5 långa backintervaller)
Torsdag: 8 km (med 20 minuter ben och armövningar i parken)
Fredag: 8 km
Lördag: 7 km (med 10 80% intervaller och 10 100% intervaller)
Söndag: 12 km (eftersom jag var ung och vild igår kväll och drack 3(!) cider när vi spelade Monopol hos några kompisar tog vi taxi hem så jag sprang dit och hämtade bilen imorse)
 
Det där var ju inte så intressant läsning, det var mest för min egen del så jag om några år kan komma ihåg vad jag gjorde när jag var 23 år gammal. 
 
Utöver joggingturer har jag haft en väldigt upptagen vecka på jobbet, eftersom G och C är hemma båda två om dagarna blir onsdagar och fredagar väldigt stressiga! Kommer troligtvis ha det så åtminstone en vecka till. Dessutom har jag lite timmar extra att jobba in de kommande tre veckorna eftersom familjen åker bort en vecka så jag kommer ha de dagarna ledigt och vill gärna jobba in det innan. Och försöker klura ut vad jag egentligen förväntas göra nu när min engelskakurs börjar. Har inte fått någon info alls och inget svar på mailet till kursledaren heller. Men jag pratar ju engelska varje dag så det får duga så länge tills jag hör något mer.
 
Och nu när det inte är massa fotboll om helgerna hinner man med mer. Igår bakade jag bröd och fudge med pineapple lumps. Och nu har jag en deg för knäckebröd på jäsning. De två bästa ögonblicken den här veckan var att mamma och pappa bokade flyget hit!! Och såklart att hitta mormors brev från Sverige när jag kom hem från joggingturen igår, svenskt godis och BÖCKER! Tack världens bästa mormor!! 
 
 
 

Luktminne

Jag har insett hur många minnen som sitter i luktsinnet. Har inte tänkt på det innan men sen jag flyttade till NZ har jag märkt det många gånger. Idag gick jag ut och sprang och började med att jag sprang förbi en brödaffär, lukten där fick mig att tänka på alla morgnar när jag cyklade mot Stekhuset för att träffa laget och åka på match, om vinden låg rätt kunde jag känna lukten av nybakt från Johanssons bageri. När jag sedan sprang vid ån kände jag lukten av blommande träd, det fick mig att tänka på Norrstugan och alla mysiga sommardagar hos farmor och farfar. Det är en varm dag idag men var lite fuktigt imorse, lukten som kom från asfalten påminde om när jag och Tova var på swahilikurs i Tanzania. Och när jag stannade i parken för att göra lite benövningar var gräset i parken nyklippt och jag kom att tänka på när mamma klippt gräset hemma på Solbo, mamma är alltid rolig när hon klipper gräset, fort ska det gå och trots att hon inte hade en självgående gräsklippare gick det i ett fasligt tempo. 
 
Så mycket att sakna och minnas inom loppet av 60 minuter. Ibland vill man bara gråta för mycket av det där kommer jag aldrig uppleva igen, önskar verkligen att farmor levde och jag hoppas hon hade varit stolt över mig. Men samtidigt är jag glad över alla minnen jag har och tacksam för allt jag har kvar. Jag vet ju till exempel att mormor är stolt över mig och jag längtar tills den dagen jag kan åka hem till Sverige och åka till Skara och hälsa på. Där finns ett annat luktminne, varje gång jag gör köttfärslimpa tänker jag på mormor. Så trots att många minnen bara är just minnen, sådant som jag aldrig kommer uppleva igen, så finns det så mycket att uppleva och se fram emot. 
 
Bara en sådan sak som att jag har tre nedräkningar på telefonen, en för mammas och pappas besök, en för Tovas besök och en för Saras, Lineas, Johannas, Tims och Antes besök här!

New Zealand Cup

Igår spelade vi semifinal i New Zealand Cup. Flög upp till Wellington i lördags och hade hyrt minibussar så vi åkte upp till Palmerston North och bodde i stugor där. Matchen på söndagen var ingen höjdare för vår del. Började med att de gjorde 1-0 sedan gjorde vi 1-1 men sen rann det iväg. Slutade med 7-2 förlust och inga mer matcher i NZ Cup för oss i år. Jag satt på bänken hela matchen så det var lite tråkigt men det var ändå kul att umgås med laget lite. 
 
Nu har vi bara en match kvar, Reta Cup final som är i september. Men jag kommer troligtvis inte få spela då heller. När fotbollen är slut vet jag inte riktigt vad jag ska göra, just nu har vi tre träningar i veckan och så har det varit matcher att spela och kolla på hela lördagarna. Jag kommer ha väldigt mycket mer tid! Men börjar plugga igen i september så kommer nog behöva den tiden eftersom jag jobbar 30 timmar i veckan också.
 
Måste kolla upp lite vad jag behöver för böcker och så när jag börjar plugga. Ska bli intressant att lära mig lite engelska.
 
 

Superkrafter

Idag har det varit en sån där dag när jag nästan tror att jag har superkrafter. Gick upp imorse och städade upp i köket, startade diskmaskinen och slängde in lite lakan i tvättmaskinen. Åt frukost och sen hängde jag tvätten, städade lite och slängde ut lite saker som vi inte behöver. Satte igång ett brödbak och en till tvätt, med lakan och handdukar den här gången. Åkte till mataffären och storhandlade, in på banken och biblioteket för att fixa lite som jag behövde fixa. Hem och baka ut brödet och tömde diskmaskinen, hängde nästa tvätt och vek gårdagens tvätt bakade brödet i ugnen. Ut och sprang 10 km och sen bakade jag chokladmuffins att ta med till J och A när jag började jobba. Tog in tvätten och bäddade båda sängarna. Förberedde kvällens middag genom att slänga allt i slowcookern och sätta igång den. Åt lite bröd till lunch. Åkte till jobbet och satte igång med deras middag, hämtade J på dagis, vek deras tvätt, hämtade A från skolan, gav dem mellis, åkte till Rugbyträning med J, läste A's läxa, slängde in ungarna i duschen, ut ur duschen och såg till så de klädde på sig. Lagade deras mat och såg till så de åt. Åkte på fotbolllsträning och sen hem och duscha och koka lite pasta att ha till kycklinggrytan jag gjort så nu har jag precis ätit middag och ska snart sova.
 
Även igår hade jag en upptagen dag, jobbade med G men hennes syster var sjuk och hemma från dagis. Jobbade från 8.30 till 18.00 helt utan rast, får i vanliga fall rast när G sover men de sov i omgångar och behövde blöjbyte och mat i omgångar så hade något att göra hela tiden och hann inte ens äta mitt äpple som jag hade med mig. C som var sjuk kollade på tv och när G sov ville hon mysa så hon satt i mitt knä, jag tyckte hon var lite varm så kollade hennes temperatur, 39,4 hade hon så var tvungen att ge medicin, se till så hon bara hade en t-shirt på sig och sitta med henne i knät medan hon sov/kollade på Madagascar. Blev en ganska stressig dag helt enkelt.

Regnig helg

Nu har det regnat hela helgen. Började i fredags kväll. I lördags spelade jag match med u-laget på lerig plan. U-laget har slutspel efter grundserien, typ som hockey i Sverige. Vi vann serien så spelade mot fyran. Vi spelade riktigt bra i första halvlek och helt okej i andra, vann med 2-0 och jag gjorde mitt första mål för den här säsongen. Så nästa helg spelar u-laget final men tyvärr så missar jag den för då är jag inte hemma. Efter matchen kollade vi på lite hus som var till salu och på kvällen var det rugby på tv:n så vi åt thai och kollade på det med lite kompisar.
 
Idag har jag nog haft min lataste söndag på länge. Bestämde mig för att inte träna alls idag för att vila mina ben lite så bakade crossianter till frukost, både vanliga och med choklad, supergott! Resten av dagen spenderade vi med att fixa lite grejer, åkte och köpte lite sånt som kan vara bra att ha (vattenpass och stearinljus och sånt). Och nu har jag precis fixat lite små saker som jag behövde göra för jobbet så är redo för ännu en jobbvecka nu.

Springa

Gud vad jag älskar att springa! Var ju sjuk för två veckor sedan och sprang inte på en hel vecka, var sjukt tråkigt. Räknade precis lite och insåg att jag senaste 7 dagarna sprungit över 50 km, men då har jag ju också sprungit varje dag. Kul att variera lite också, ibland springer jag min vanliga runda, antingen 6 eller 8 km och ibland uppför Rapaki track och ibland på stranden. 
 
Annars blir det ju mycket matlagning. I tisdags var jag lat och köpte färdig sås när jag skulle göra indisk curry men vägde upp och bakade egna naanbröd. Nu ska jag snart iväg till jobbet och direkt från jobbet till träning så har förberett kvällens middag. Fräste lite rödlök med salt, vitpeppar, citronskal, citronsaft och färsk persilja. Hällde i mjöl utvispad i mjölk och lite grädde och lät det sjuda och tjockna lite. Det står i kylen nu och ikväll efter träningen tänkte jag hälla det över några fiskfiléer, lite skivad morot och skuren blomkå, sen på med lite panko ströbröd och in i ugnen ett tag. Tror det får bli bakad potatis till det.
 
Igår jobbade jag med G, hon har precis fyllt ett år och är så full av energi och nyfikenhet. Hon var lite tjurig på morgonen innan hennes mamma och syster åkte iväg så hennes mamma var orolig att hon skulle vara jobbig under dagen. Men vilken ängel hon är alltså! Helt underbar, skrattar och hittar på massor med tok. Älskar att äta gör hon också gullungen så igår gjorde jag ost/baconmuffins, raggmunk och blåbär/apelsinmuffins till henne och hon åt som en galning! Inte ens när hon vägrar sova kan man bli arg. Lägger henne i sängen och hör henne prata för sig själv där inne, går in igen efter en kvart och hon sitter i sängen och skrattar. Lägger henne igen och gör samma sak en kvart senare. Tredje gången har hon dragit sig upp och står och klappar i väggen och skrattar. Så man smälter, hon är helt underbar!
 
En bild från när jag sprungit 3,5 km uppför på Rapaki track
 
 
 

Väder och vind

Det har börjat bli vår här, fast vädret går aldrig att lita på. I måndags var det 22 grader varmt och sol, igår var det isande kalla vindar. Vilket håll det blåser ifrån påverkar så sjukt mycket här! Och man måste ju tänka tvärtom mot hemma i Sverige. När det kommer nordliga vindar vet man att det blir varmare medans sydliga vindar från sydpolen är fruktansvärt kalla! 
 
Jag har varit sjuk i en vecka, hemma från jobbet tre dagar förra veckan och missade matcher och träningar. Så tråkigt att vara sjuk men börjar må bättre nu och har faktiskt varit ute och sprungit två dagar i rad. 
 
Annars gör jag inte så speciellt mycket spännande, försöker få ordning på livet här. Måste försöka hitta en frisör som kan ta sig an trasslet och göra något åt det. I övrigt ser dagarna ganska lika ut, tränar, jobbar, lagar mat och bakar. Tycker väldigt mycket om mitt jobb och barnen jag tar hand om men sjuåringen har varit riktigt trotsig och bråkig den här veckan så det får jag försöka ordna upp tror jag.
 
Jag har haft jättemycket hemlängtan den här veckan, tror det beror på att jag ser folks semesterbilder på facebook och instagram. Alltså inte de bilder folk lägger upp från solsemestrar i Grekland och Turkiet utan vardagsbilder från semester i Sverige. Längtar tills mamma och pappa kommer och hälsar på mig!! 
 
Och såklart längtar jag tills Sara, Linea, Johanna, Tim och Ante kommer hit i december!!!! Räknar ner dagarna, ska bli så underbart kul att se dem. Men samtidigt våndas jag redan över det faktum att jag bara får ha dem här i två veckor. Men hellre det än ingenting alls!
 
 

RSS 2.0