Skidsemester

Eftersom det är två veckors skollov i Nya Zeeland nu och ena familjen jag jobbar för skulle bort fredag-måndag fick jag några dagar ledigt så vi passade på att åka på skidsemester.
 
I fredags när Mark slutade jobba åkte vi till Methven där vi bodde på Abisko Lodge, inte superbilligt men ett okej pris eftersom vi hade eget rum och fruksot inkluderat. Tar ca 1,5 timmar att åka från där vi bor till Methven. Lördag, söndag och måndag åkte vi skidor vid Mt Hutt ski field. Från Methven till skidområdet tar det ca 45 minuter, det som tar tid är att åka upp för berget. Vädret var superfint och det var jättekul att komma iväg och åka skidor i några dagar. Vi passade på att unna oss att gå ut och äta lördag och söndag kväll och att hyra bubbelpool söndag kväll. Tyckte vi förtjänade det. Och eftersom jag vuxit upp med mina föräldrar hade vi såklart med oss lunch och fika, åt wraps till lunch varje dag som vi hade gjort på morgonen samt kakor och bullar som jag bakat för att ta med!
 
Enda negativa med backarna var att det var otroligt isigt vilket gjorde det lite svårt att åka på vissa ställen men vi hade kul ändå. Sen är det inte jättekul att åka upp på slingriga vägar upp till skidområdet när man är höjdrädd. Jag är ju van vid svenska skidområden där man åker upp till norra Sverige och sen är det snö överallt så man kan börja åka från botten av berget. Så är det inte riktigt här, det är bara snö på toppen av bergen så man måste liksom ta bilen hela vägen upp dit. 
 
Nu jobbar jag mycket resten av den här veckan, 10 timmar igår, 8,5 idag, 10,5 imorgon och 10,5 på fredag. Kanske inte ser så mycket ut men jag har ju inga raster eftersom jag är med barnen hela tiden så det blir ganska intensivt och jag är väldigt trött om kvällarna men samtidigt är det ju bra att jag kan jobba in de timmarna jag förlorade när jag fick ledigt i helgen. 
 
Lite fina bilder från Mt Hutt
 
 

Djupa frågor

J och A har många frågor när jag jobbar med dem (som vilka 4 och 7 åringar som helst), senaste veckan har många av frågorna från J handlat om rymden och planeter och sådant. Idag fick han lite svar när vi var på biblioteket och sedan kollade på lite olika filmer på youtube. Frågorna handlar om allt från vilken som är den varmaste planeten (det är inte Merkurius även om man kan tro det) till varför vi inte ramlar av jorden. Det är kul att de är så intresserade av att lära sig saker. De har skollov i två veckor nu så vi har hela dagarna att hitta på saker så på eftermiddagen gick vi till en park nära där de bor och spelade fotboll och rugby, lekte i lekparken och fikade. På torsdag tänkte jag att vi kan åka till simhallen. 
 
När jag kom hem gick jag ut och sprang och när jag kom tillbaka stannade jag ute i 10 minuter och kollade upp i himlen. Det var stjärnklart och det finns så mycket fint att titta på då. Nu är det kallt i Nya Zeeland, ska snöa här i veckan. Det är bra med lite snö eftersom vi ska åka skidor i Mt Hutt i helgen. Så länge vi klarar att ta oss dit så är det bra.

RSS 2.0