Jobb

Nu har jag jobbat i lite mer än två veckor med familjen. Det är väldigt roligt att jobba som nanny igen, måste säga att jag njuter mer av jobbet än jag trodde jag skulle göra. Hittar på massor kul med dem, förutom deras planerade aktiviteter som består av simning, rugby och franska har vi bakat, lekt skattjakt och nu har de dessutom skaffat en kattunge som vi kan roa oss med. Idag har de inga aktiviteter men de sa igår att de vill baka chokladcupcakes med blå glasyr så vi ska göra det. 
 
Annars tränar och bakar jag på morgonen innan jag börjar jobba och på kvällarna lagar jag mat om jag inte har träning. Idag har jag bakat gudomligt gott rödbetsbröd och banana bread i min nya brödbakform som jag köpte för 3 dollar i söndags. 
 
Kollar dessutom efter en till familj att jobba för. Var på intervju i fredags hos en familj som behöver någon onsdagar och fredagar så det skulle passa in med mitt nuvarande jobb. Men får inte veta något om det jobbet förrän fredag för de skulle åka bort i veckan. Men det är bara att hålla tummarna och om jag inte får det är det bara att fortsätta leta efter något för de dagar jag har tid. 
 
Jag har pluggat klart för våren nu. Blev så himla glad när jag fick veta att jag fick godkänt på uppgiften i diskret matematik som jag trodde jag skulle behöva göra om. Nu har jag gjort halva den kursen och måste göra tentan när jag är hemma i Sverige någon gång. Har sökt kurser till hösten för att läsa engelska på halvtid så det skulle passa väldigt bra med att jobba och plugga på deltid. 
 
Överlag går det bra just nu, jag har något att göra på dagarna och får också lite lön vilket är skönt och samtidigt hinner jag med att göra allt annat jag vill göra. Det vill säga baka, laga mat och träna. Det bästa med huset vi bor i är att kök och vardagsrum sitter ihop så jag kan kolla på FoodTv när jag är i köket! Något som Mark tycker är en av de dåliga sakerna med huset eftersom jag sätter igång mixern, köksfläkten och elvispen när han försöker kolla på tv. Men han får helt enkelt dra upp volymen på tv:n. 
 
Familjens gulliga kattunge:
 
I söndags gjorde jag vegetariska vårrullar med vitkål/morot/paprika/nudlar/vitlök/lök och vårrullar med kyckling/koriander/chili/ingefära/vitlök/lök:
 

First aid

Idag har jag gått en första hjälpen kurs igen eftersom den senaste jag gick var mer än två år sedan. Kurser är ju inte jättekul men den här är ändå helt okej. Däremor hoppas jag att jag aldrig kommer behöva använda något av det jag lärde mig idag. Jag skulle nog få panik om jag var tvungen att rädda någon. Nu har jag i alla fall en giltig första hjälpen kurs. Efter kursen sprang jag en runda i parken eftersom det var onödigt att åka hem innan jobbet. Eftersom jag oftast springer på ställen där jag måste stanna för lite trafiklysen blir det ganska långsamma rundor. Men idag kunde jag springa lite snabbare så istället för att springa långt slog jag mitt rekord på fem kilometer, tog bara 21 minuter och 49 sekunder vilket är bra för att vara jag!
 
Idag jobbade jag bara 2,5 timmar och åkte med min lilla 4-åring till franskalektionen. På vägen dit lärde han mig säga hej på franska och jag lärde honom lite svenska, swahili och spanska. Han är väldigt duktig den lilla gossen. Vi pratade också om att man inte får köra när trafiklyset visar rött utan måste vänta och när det är gult ska man sakta ned. Dessutom visade han mig vilket håll som är höger och vilket som är vänster. Så duktig är han! Sen att han vägrar äta sin middag ibland och gillar att sparka sin bror i smyg får man väl leva med.

Att sakna någon

Ibland saknar jag alla där hemma så mycket att det är galet! Det är konstigt att när man saknar någon så glömmer man allt man kan irritera sig på. Jag kan bli otroligt irriterad på så mycket små saker hemma i Sverige. Men de sakerna blir liksom charmiga när man saknar någon. 
 
När man åker någonstans med pappa (på semester, när han skjutsade till träning när jag var liten eller bara till affären) och en spännande fågel tittar fram så måste vi ju stanna och plocka fram kikaren och fågelboken. Något som kan vara lite irriterande när jag helst vill komma fram. Men när man tänker efter så har pappa genom att stanna och kolla på fåglar förlängt våra stunder tillsammans. När jag kände sig lite nere eller småsjuk när jag var liten fick jag alltid höra från mamma att "gå ut ett tag så mår du nog bättre sen". Det här är inget tips som mamma slutade ge när jag blev lite äldre utan när jag flyttat hemifrån och pratade med mamma i telefon och var lite krassligt så var kuren alltid "gå ut och gå eller något". Det här kunde vara så otroligt irriterande men nu ger jag andra det tipset och varje gång jag känner mig nere och går ut mår jag bättre.
 
Det finns så mycket som man blir lite irriterad på men som egentligen inte är någon stor grej, sådant som bara är en liten del av personerna man älskar och allt fantastiskt, underbart och otroligt med dem är så mycket större. Jag är så tacksam att jag har min familj, vänner och släkt. Det är klart att jag ofta irriterat mig på små saker hos alla jag känner men jag skulle gå genom eld för dem. 
 
De gånger jag hälsade på pappa på Sävö förra året var fantastiska stunder, att gå promenader med honom, plocka svamp, paddla, baka något gott till fikat som pappa uppskattade mer än någon annan, att mysa med fåren och bara njuta av att ha världens bästa pappa. Förra året träffade jag mamma mer än jag gjort på länge, vi fick chansen att pendla tillsammans vilket betydde frukost på tåget, vi åt lunch tillsammans massor gånger, att simma med mamma var en av veckans höjdpunkter och varje gång jag fick chansen att ge tillbaka bara lite av allt hon gett mig genom att laga middag till henne gjorde mig otroligt glad. 
 
Ibland är det svårt att bo på andra sidan jorden från sina vänner och familj men att veta att jag alltid är älskad av er gör det så mycket lättare. 
 
 

2 dagar på jobbet

Nu har jag jobbat i två dagar. Måndagar jobbar jag 7 timmar, från 11.30-18.30, och tisdagar ska jag jobba 14-18 men igår blev det 13-18. Anledningen till det var ett sjukt barn som inte kunde gå till dagis. Därför har jag inte gjort så mycket med barnen heller. Vi har bara varit hemma och kollat på tv, spelat spel och så har jag lagat middag till dem. Försöker såklart lura i dem lite grönsaker, slängde i broccoli och bönor i makaronerna igår. Broccoli ville de inte ha men bönor gick ned. Dessutom smulas ju broccoli sönder lite när det tillagas så nog fick de i sig lite broccoli ändå! 
 
Idag jobbar jag bara 2,5 timmar men det kan hända att jag får börja lite tidigare. I vanliga fall ska jag åka med den yngsta på franskalektion på onsdagar men eftersom han inte mår bra får vi stanna hemma. Om han mår bättre än igår kanske vi kan baka lite! Jag vet att de älskar äpplen så kanske lite äppelmuffins.
 
Igår kväll hade jag punktering på bilen så jag får gå eller springa till jobbet idag men det är bara 8-9 km så det ska nog gå bra. Jag är glad att jag inte börjar tidigt på morgonen i alla fall! Nu ska jag kolla klart på Bayern-Barca och äta min frukost.

Längesen

Nu var det väldigt längesedan jag skrev. När Nina och Evelina var här skrev ju Nina vad vi gjorde så då behövde jag inte göra det och efter det har jag inte haft så mycket spännande att skriva om. Det jag har roat mig med om dagarna är att träna, baka, laga mat och gå på promenader. Förra veckan gjorde jag lite asiatisk mat, jättegoda vegetariska vårrullar med söt/sur kyckling och ris.
 
Annars har jag försökt hitta jobb. Provjobbade som bagare på The cupcake collection för två veckor sedan men det var inte riktigt för mig. Så fortsatte leta efter nannyjobb. Nu har jag fått ett jobb som är ungefär 20 timmar i veckan med en familj med två pojkar, 4 och 7 år gamla. Det går mest ut på att köra dem till olika aktiviteter efter dagis och skolan och laga middag till dem och jag börjar på måndag. Imorgon ska jag hem till dem och åka med till dagis och skolan för att se lite var det ligger. 
 
Jag får spela fotboll matcher med laget nu eftersom min övergång till klubben är klar så i lördags spelade jag en match för u-laget och 30 minuter för a-laget och vi har en match ikväll också. 
 
Men dagarna blir väldigt långa när man inte har något att göra så man får försöka roa sig bäst man kan. Idag har jag gått promenad, ätit frukost, bakat knäckebröd, läst en bok, städat huset och nu ska jag laga lite mat och sedan plugga innan matchen.
 
 
 Recept vårrullar:
 
Det här behöver du:
1 msk olja
1 msk riven färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 skivad liten gul lök
1 riven morot
1 riven liten zucchini
1 skivad röd paprika
2 1/2 dl riven vitkål
1 1/2 dl risnudlar
1 grönsaksbuljongtärning
1/4 tsk vitpeppar
1/2 tsk sesamolja
10 vårrulleplattor
Olja att fritera i

Gör så här:
Värm olja i stekpanna och fräs ingefära och vitlök. Tillsätt lök och stek i två minuter. Lägg i lök, morot, zucchini, paprika, vitkål och tillagade nudlar och låt grönsakerna steka med i några minuter. Tillsätt smulad buljongtärning, vitpeppar och sesamolja och rör om. Låt blandningen svalna.

Lägg 2-3 matskedar på varje platta, vik in sidorna och rulla ihop. Pensla slutet med ägg och sätt ihop. Fritera i varm olja i några minuter.
 
 
Recept söt/sur kyckling:
 
Det här behöver du:
300 g kycklingfilé
1 dl maizena
1 uppvispat ägg
Salt
Svartpeppar
1/3 dl olja
1 paprika i bitar
1/2 gul lök i bitar
1 dl ananasbitar
 
1 1/4 dl socker
2/3 dl ketchup
1 1/4 dl vinäger
1 msk worcestershiresås
1 riven vitlöksklyfta
Svartpeppar
 
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Skär kycklingen i bitar och krydda med salt och peppar. Doppa varje bit i maizena och sedan i ägg. Stek i olja så de blir bruna på båda sidorna. Lägg i ugnsform med paprika, lök och ananas.
 
Blanda ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Grädda i ugnen i 60 minuter, rör om var 15e minut. 
 
 
 

RSS 2.0