Att hålla sig själv sysselsatt när man är arbetslös

Känns som att jag inte gör någonting men på något sätt får jag dagarna att gå och det är snart dags för mig att lämna Invercargill och NZ. I helgen spenderade jag lördagen i Alexandra, kollade på softball, inte speciellt roande sport men bättre än cricket som går på tv mest hela tiden nu känns det som. Söndagen jobbade jag fyra timmar för Ellen och tog pojkarna till parken, resten av dagen satt jag bara ute i solen och njöt av vårvädret. Även måndag-tisdag var varma, runt 15-20 grader och strålande sol. Måndag lämnade jag bilen för att få WOF så jag kan sälja den. Sprang till parken och gick en promenad med Charlie, sprang sedan tillbaka hem och gjorde ingenting resten av dagen. Igår fick jag i alla fall erbjudande om lite jobb via Charlies vän så nu blir det några dagar nästa vecka och veckan efter det med två flickor som är skollov och inte vill vara på fritids, förstår dem verkligen. Åkte till Anderson park och satt i solen några timmar, Rachel kom dit med hennes flickor och en annan nanny med hennes barn, tog en joggingtur på eftermiddagen och det var den dagen det. Idag har jag varit mycket upptagen. Började med att diska gårdagens middagsdisk och städa upp i köket, äta lite frukost och kolla på repris av fotbollsmatch för att sedan slänga ihop grytan i slowcookern som blir kvällens middag. Åkte sedan och lämnade tillbaka hyrfilmer och betalade vår avgift. Spenderade 2 timmar på gymmet som kommer kännas i kroppen imorgon. Nu sitter jag på biblioteket eftersom vårt internet inte funkar så bra hemma. Har planerat lite för Asien-resan och läst lite intressanta böcker. På vägen hem ska jag åka förbi och köpa en glödlampa och sedan hem och laga middag. Det är alltså hur man håller sig sysselsatt när man är arbetslös. 

Lite för lite att göra

Har just nu lite för liteatt göra. Har i veckan besökt biblioteket fyra gånger, gått ut och sprungit tre gånger, varit på gymmet två gånger, städad köket och badrummet, diskat middagsdisken varje morgon och hunnit med att kolla på tv en hel del. Just nu sitter jag på trappan hos Ellen, skulle klippa gräsmattan men den är för blöt så väntar på att Kate ska komma hem med Aiden och Morgan så jag får träffa dem innan jag ska göra lunchleverans. Kanske klipper gräset i eftermiddag om det är torrt då och ikväll blir det indisk mat med Ellen. I onsdags när jag var ute och sprang och passerade en skola såg jag först ca 50 pojkar som spelade fotboll och sedan ca 50 flickor som gjorde detsamma. Det gjorde mig glad, det finns nog hopp för befolkningen här på NZ om de bara slutar med sina mysko sporter och håller sig till hederlig europeisk fotboll!

Början på slutet

Känner att det här är början på slutet för min tid här. Försöker få till lite planer för Asien resan eftersom jag inte känner mig lika hemma där som jag gör när jag reser omkring i NZ. Dessutom försöker jag sälja min bil, ska avsluta mitt bankkonto, skicka hem grejer som jag inte behöver och dessutom säga hejdå till alla. Efter mina tre dagar som bondfru kändes det bra att vara tillbaka i stan. I lördags gjorde jag verkligen ingenting, kändes som en bra dag att vara lat, kollade lite rugby på kvällen men det är tyvärr inget ovanligt nu för tiden. Igår hade vi superfint väder här i Invercargill. Jag åkte med Ellen och pojkarna till parken och de cyklade runt på sina cyklar i över en timma så vi bara gick runt parken. De fick sådana där cyklar som man sitter på sätet och springer istället för att trampa i födelsedagspresent och de är jätteduktiga på att balansera på dem. När jag kom hem var gräset nyklippt och det luktade vår, satt på altanen och åt lunch innan vi tog en promenad till mataffären. Låter inte som mycket men mataffären är ca 10 minuters promenad bort och jag har aldrig gått dit förut, så osäkert har vädret varit. Idag regnade det dock igen och jag åkte till gymmet innan jag gick till biblioteket för att ha lite bättre internet eftersom vårt kommer vara dåligt tills torsdag. Suttit i biblioteket i två timmar nu, läst lonely planet och kollat efter boende i Peking osv. Ska bli så kul att åka till Asien, alltid kul med ställen man aldrig varit förut. Blogg.se funkar igen nu men troligtvis bara fram tills jag har bra internet igen. Eftersom det har slutat regna ska jag spreja ogräs när jag kommer hem. Det är sånt man måste göra när man är arbetslös och bor gratis hos folk. 

Bondmora - helt klart en ny erfarenhet

Har lyckats få jobb i några dagar den här veckan vilket känns väldigt bra. Onsdag till fredag bara men det är dygnet runt eftersom föräldrarna åkt bort så blir en del pengar. Två små pojkar tar jag hand om, 3 och 1,5 år. Den minsta är väldigt enkel men den äldre kan vara lite jobbig att ta hand om ibland. Just nu är det enkelt dock, han jobbar med sin traktor i garaget och den minsta somnade när jag satte mig i soffan med honom ett tag så han får en liten tupplur innan maten. Familjen är mjölkbönder så mitt ute på landet är jag i ett stort hus med stor trädgård. Känner mig lite som en bondfru eftersom en av de som jobbar på gården bor i huset också och kommer hem och äter och lämnar disken till mig. Och kommer hem och värmer på middagen jag lagat till barnen. Annars händer inte så mycket, price giving med fotbollsklubben i lördags. Och förutom det går jag ut och springet, tvättar kläder, bakar, diskar och så vidare. Inte så väldigt spännande men det funkar. Nu kom äldsta pojken in så måste se till så att hans koja är hel och fin.


Tillbaka i Invercargill

Eftersom blogg.se verkar ha bestämt sig för att inte fungera alls för mig numera så får jag skriva mina blogginlägg och skicka till mamma så hon kan publicera dem. Kom tillbaka till Invercargill förra tisdagen. Körde ca 8-9 timmar den dagen och måste säga att jag var otroligt trött på min egen röst efter allt sjungande det blir när man åker bil ensam. Onsdagen gick åt till att packa upp, fixa lite grejer på stan, träffa Rachel och hennes tvillingar för lunch och sedan träning på kvällen, herrarnas sista träning, damerna har redan slutat för säsongen. Torsdagen åkte jag till Mainly music och träffade Aiden och Morgan, lite av en chock för dem att se mig igen men när jag skulle åka därifrån fixk jag pussar och kramar av båda två. Blir otroligt uttråkad av att inte ha något att göra så torsdag eftermiddag spenderade jag fem timmar med att städa och gick sedan ut och sprang. Fredag bakade jag bröd och cookies, åkte till Aiden och Morgan för att vänja dem vid att jag är tillbaka eftersom jag skulle sitta barnvakt lördag förmiddag. Tog även en joggingtur fredag kväll. Lördag efter barnvaktandet kollade jag på fotbollsmatcher, 16th grade QP-Waihopai där QP vann med 2-1 på övertid, sedan vårt andralag herr QP-Gore där det blev 7-0 förlust och sist herrarna QP-Old boys där vi vann med 4-3 på övertid. Det var liksom finaler alltihopa så lite spännande. På kvällen var vi i klubbhuset eftersom herrarna så klart ville fira sin vinst. Söndag åkte jag till Aiden och Morgan för att fira deras treårsdag. De var så otroligt söta och uppspelta över presenterna och tårtorna men lite blyga inför alla andra barn som var där. Men kul hade de i alla fall. Igår hade jag tråkigt igen, städade lite, kollade på en film, gick ut och sprang och åkte och handlade lite mat. Idag är ännu en tråkig dag, har precis varit ute och sprungit så ska väl duscha snart och kanske baka lite bröd. Har i alla fall pratat med massor folk och skickat ut mail osv om att jag letar jobb för några veckor så kanske akn få lite barnvaktsjobb eller så, vore kul att göra någonting om dagarna.


RSS 2.0